ARSIT

ARSIT cere respect pentru contribuabil şi transparenţă decizională

ARSIT – Asociatia pentru Reformarea Sistemului de Impozite si Taxe îşi manifestă îngrijorarea cu privire emiterea actelor normative cu impact în domeniul fiscal, cu încălcarea dreptului contribuabilului de a fi informat şi de a-şi exprima punctul de vedere. Primul astfel de exemplu l-a constitu it Ordonanţa de Urgenţă nr. 84/2012, prin care s-a modificat termenul de plată pentru taxele şi impozitele cu scadenţă 25 decembrie. Din păcate, o astfel de practică pare să se generalizeze, ţinând cont de faptul că recenta Ordonanţă de Guvern nr. 8/2013, care cuprinde un pachet de măsuri fiscale extrem de important, a fost publicată în termen de 3 zile de la data publicării proiectului, în lipsa oricărei consultări publice.

Ca reacție la această decizie, ARSIT a depus în data de 31 ianuarie 2013 la Ministerul Finanțelor Publice, în atenția domnului Ministru Daniel Chițoiu, scrisoarea care poate fi accesata prin link-ul
http://www.arsit.org.ro/arsit-cere-transparenta-decizionala.html

În final scrisorii, ARSIT aduce în atenţie ministrului Finanţelor PUblice cuvintele dnei Margaret Thatcher din 1983 „Nu există bani publici, există numai banii contribuabililor” şi solicită respect pentru contribuabili prin permiterea unei dezbateri reale asupra actelor normative.

arsit_org_ro

Articol despre ,

Distribuie pe
Articole recomandate


 • Pingback: INCREDIBIL: MINISTERUL a fost sesizat în 2013 privind CASS la sume infime, dar NU A FĂCUT NIMIC | CFNET - Finante Fiscal Conta()

 • Pingback: Asociația ARSIT a sesizat MFP în 2013 privind CASS la sume infime, MFP nu a răspuns | CodFiscal.NET - Finante Fiscal Conta()

 • Lucia

  care este finalizarea, ca au trecut deja ceva ani…

  • Niciuna, MFP nu a raspuns, nu a reactionat in niciun fel.

   • Cum este posibil asa o desconsiderare a contribuabililor? Doar sint platiti din taxele platite de oameni. Am plecat din tara de 21 de ani si nu mai sint obisnuita cu asa tratament din partea servicilor publice.
    Oricum nu am beneficiat de serviciile de sanatate din Romania de mai bine de 25 de ani si nu am nici un motiv sa apelez la ei in viitor. Vin in concediu din cind in cind.
    Am uitat ca am avut ceva actiuni din cupoane. Se pare ca mi s-au repartizat 12Lei Dividente pe 2012. Nu mi s-au platit acesti bani dar ni se cere 469Lei CASS.
    Este mai ieftin sa renunt la cetateni romana. Si asa nu imi foloseste la nimic acum ca nu mai am rude in tara, si dupa cum sintem tratati ca cetateni romani nu vad nici o pierdere. Ce fac bietii batrini care au platit toata viata taxe si asigurari de tot felul si acum au 20 Lei dobinda la un cont (considerat venit) dar trebuie sa plateasca CASS mai mult decit veniturile?

 • Articolul nu ia in consideratie faptul ca 44 lei reprezinta valoarea lunara. Estimarile sunt 6.449 lei pentru 5 ani+anul curent pentru fiecare roman care nu si-a platit asigurarea. Deja ANAF a pornit urmarirea sistematica a anumitor grupuri profesionale