ARSIT

ARSIT solicită ANAF să permită depunerea declarațiilor pe beneficiari de venit nerezidenţi

Joi, 28 Februarie 2013 este ultima zi pentru depunerea în termen a declarației anuale informative privind impozitul reținut şi plătit pentru veniturile cu regim de reţinere la sursă/venituri scutite, pe beneficiari de venit nerezidenţi.

Această declarație trebuie depusă de toți contribuabilii români care plătesc diverse sume către nerezidenți supuse impozitului pe veniturile nerezidenților în România.

Membrii ARSIT au sesizat faptul că că administrațiile financiare nu primesc declarațiile dacă nu se completează și codul fiscal al nerezidentului obținut în România.

ARSIT consideră că neprimirea declarațiilor pe acest motiv este un abuz si a transmis in acest sens o scrisoare ANAF prin care a propus:
– Primirea formularului fără completarea Codului de identificare fiscală atribuit de autoritatea fiscală din România nerezidentului SAU
Înlocuirea declarării Codului de identificare fiscală atribuit de autoritatea fiscală din România cu alte informații despre nerezident, așa cum era în formularul anterior.

Textul integral al scrisorii poate fi descarcat de la: http://www.arsit.org.ro/arsit-solicita-anaf-sa-permita-depunerea-declaraiilor-contribuabililor.html

ARSIT multumește mult membrilor Grupului de analiză fiscală al ARSIT care au elaborat scrisoarea și în special dnei av. Luisiana Dobrinescu, coordonatoarea grupului.

Articol despre ,

Distribuie pe
Articole recomandate


 • Pingback: INCREDIBIL: MINISTERUL a fost sesizat în 2013 privind CASS la sume infime, dar NU A FĂCUT NIMIC | CFNET - Finante Fiscal Conta()

 • Pingback: Asociația ARSIT a sesizat MFP în 2013 privind CASS la sume infime, MFP nu a răspuns | CodFiscal.NET - Finante Fiscal Conta()

 • Lucia

  care este finalizarea, ca au trecut deja ceva ani…

  • Niciuna, MFP nu a raspuns, nu a reactionat in niciun fel.

   • Cum este posibil asa o desconsiderare a contribuabililor? Doar sint platiti din taxele platite de oameni. Am plecat din tara de 21 de ani si nu mai sint obisnuita cu asa tratament din partea servicilor publice.
    Oricum nu am beneficiat de serviciile de sanatate din Romania de mai bine de 25 de ani si nu am nici un motiv sa apelez la ei in viitor. Vin in concediu din cind in cind.
    Am uitat ca am avut ceva actiuni din cupoane. Se pare ca mi s-au repartizat 12Lei Dividente pe 2012. Nu mi s-au platit acesti bani dar ni se cere 469Lei CASS.
    Este mai ieftin sa renunt la cetateni romana. Si asa nu imi foloseste la nimic acum ca nu mai am rude in tara, si dupa cum sintem tratati ca cetateni romani nu vad nici o pierdere. Ce fac bietii batrini care au platit toata viata taxe si asigurari de tot felul si acum au 20 Lei dobinda la un cont (considerat venit) dar trebuie sa plateasca CASS mai mult decit veniturile?

 • Articolul nu ia in consideratie faptul ca 44 lei reprezinta valoarea lunara. Estimarile sunt 6.449 lei pentru 5 ani+anul curent pentru fiecare roman care nu si-a platit asigurarea. Deja ANAF a pornit urmarirea sistematica a anumitor grupuri profesionale