Săptămâna trecută, ministrul Finanţelor Publice a transmis miniştrilor, pe suport electronic, un nou proiect al Codului Fiscal, care nu mai prevede majorarea impozitului pentru maşini cu o capacitate cilindrică de până în 1.600 centimetri cubi, fără însă alte modificări faţă de forma iniţială, au declarat surse oficiale, citate de ZF.

Proiectele publicate de MFP au fost retrase la solicitarea premierului.

„Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei (CDR) trage un important semnal de alarma cu privire la retragerea de pe site-ul MFP a proiectelor Codului Fiscal si a celui de Procedura Fiscala, considerand ca retragerea acestor proiecte fãrã consultarea mediului de afaceri si a pãrtilor afectate de modificarile propuse, este de natura a genera suspiciuni serioase cu privire la continutul final al acestor documente”, potrivit unui comunicat al Coalitiei.

CDR a solicitat autoritatilor romane repunerea spre analiza si dezbatere publicã a proiectelor privind Codul Fiscal si a celui de Procedura Fiscala.

La întâlnirea cu membrii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României, Victor Ponta a declarat că proiectul noului Cod Fiscal nu va fi transmis Parlamentului mai devreme de luna septembrie, iar măsurile propuse vor fi anunţate cu şase luni înainte să fie introduse.

- Publicitate -