Potrivit proiectului de Ordin al ministrului Finanțelor Publice pentru stabilirea modelului și conținutului anunțului de atenționare a clienților referitor la obligația de respectare a prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 28/1999, publicat recent de MFP, cumpărătprii sunt informați/atenționați că pot semnala nerespectarea obligațiilor legale ale operatorii economici prin apelarea la TELVERDE 0800.800.085.  Apelul este gratuit și preluarea apelurilor este non-stop.

Lansat în iulie 2012, TELVERDE 0800.800.085 este serviciul TelVerde anticorupţie al Ministerului Finanţelor Publice este destinat primirii apelurilor telefonice şi înregistrarii sesizărilor privind acte de corupţie înfăptuite de către funcţionari din cadrul Ministerului Finanţelor Publice şi instituţiile subordonate: Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi Comisia Naţională de Prognoză.

Numărul de telefon TELVERDE 0800 800 085 poate fi apelat gratuit, la orice oră, mesajul urmând să fie preluat şi înregistrat de către un operator în timpul programului de lucru. Confirmarea primirii sesizării și numărul de înregistrare pot fi preluate telefonic de la structura de relaţii publice a instituţiei destinatare.telverde-bon-fiscal

Pe mfinante.ro se precizează că mesajului înregistrat la TELVERDE 0800 800 085 este compus din două părţi astfel:

Partea întâi
„Aţi sunat la linia TelVerde anticorupţie a Ministerului Finanţelor Publice.
Vă informăm că acest apel este înregistrat, iar continuarea acestuia reprezintă acceptul dumneavoastră.
Preluarea şi verificarea aspectelor pe care doriţi să le sesizaţi sunt strict condiţionate de furnizarea, în format complet, a datelor dumneavoastră de identificare, respectiv nume, prenume, adresa de domiciliu, numar de telefon.
Pentru reclamaţii la adresa personalului:
– Ministerului Finanţelor Publice apăsaţi tasta 1;
– Agenţia Naţională de Administrare Fiscală apasaţi tasta 2;
– Comisia Naţională de Prognoză apăsaţi tasta 3.”

Partea a doua

- publicitate -

„După semnalul sonor aveţi 3 minute pentru formularea sesizării.”