ACTUALIZARE: OMFP 513/2015 – Registrul de bani personali

Ministerul Finanțelor Publice a lansat în dezbatere publică proiectul de Ordin pentru aprobarea modelului și conţinutului registrului de bani personali precum şi a procedurii de înregistrare a acestuia la organul fiscal.

Conform art. 4 alin. (12) litera i) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, nou introdus prin Ordonanţa de urgență a Guvernului nr. 8/2015 pentru modificarea şi completarea unor acte normative, operatorii economici care au obligația de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale potrivit legii, trebuie ca la ora începerii programului de lucru, să asigure înregistrarea sumelor de bani deţinute de personalul operatorului economic care îşi desfăşoară activitatea în unitatea de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor, într-un registru de bani personali, special întocmit în acest sens.

Potrivit Ordonanţei de urgență a Guvernului nr. 8/2015, modelul și conţinutul registrului de bani personali precum şi procedura de înregistrare a acestuia la organul fiscal, se aprobă prin ordin al ministrului finanţelor publice, în termen de10 zile de la data intrării în vigoare a ordonanței.

Referinte anexate:
Proiect Ordin – publicat în data de 30.04.2015
Referat de aprobare
Anexa 1 – Modelul și conținutul registrului de bani personali

- publicitate -

3 COMENTARII

 1. Buna ziua.doresc sa intreb ANAF in legatura cu registrul bani personali.
  Exista si o rubrica de bașini? Spre exemplu sa scriu cate bașini am dat si ora la care am tras bașina respectiva? Si de asemenea ce intensitate a avut aceasta?
  Va rog sa ma ajutati in aceasta privinta.
  Multumesc.

 2. Buna ziua,

  Puteti va rog sa definiti notiunea de personal al operatorului economic? Se refera si la colaboratorii acelui operator economic prin contract de colaborare? Spre exemplu cazul persoanelor ce presteaza servicii la mai multe puncte de lucru sub forma PFI? Discutam despre persoane care nu incaseaza bani pentru operatorul economic ci il factureaza separat pe acesta pentru serviciile prestate.

  Multumesc,