La finalul sedintei de Guvern din 11 martie 2009, ministrul finantelor publice, Gheorghe Pogea, a declarat ca un nou Cod Fiscal urmeaza sa fie elaborat, in prima parte a anului 2009.
Codul Fiscal nu va intra in vigoare mai repede de sase luni de la data terminarii lui. Multe dintre proiectele sau modificarile vor intra in vigoare incepand cu anul 2010. Exceptand calendarul de accelerare a accizelor – care l-am facut cunoscut din aprilie – pentru tutun si bauturi fermentate, a raspuns ministrul la intrebarea unui reporter.

Reporter: Cand veti finaliza Codul Fiscal pentru ca legea spune ca de regula acesta este adoptat cu sase luni inainte de a intra in vigoare ?
Gheorghe Pogea: Codul Fiscal nu va intra in vigoare mai repede de sase luni de la data terminarii lui. Multe dintre proiectele sau modificarile vor intra in vigoare incepand cu anul 2010. Exceptand calendarul de accelerare a accizelor – care l-am facut cunoscut din aprilie – pentru tutun si bauturi fermentate.
Reporter: Cand il veti pune pe site ? Cand va deveni public ?
Gheorghe Pogea: Vrem ca acest Cod Fiscal sa treaca mai bine prin filtrul expertilor, ca sa nu mai apara probleme de genul accizarii brichetelor si revistelor. Parerea mea este ca in doua saptamani proiectul de Cod Fiscal, sper sa nu gresesc, va fi pus pe site, pentru ca avem multe consultari si vrem sa avem discutii si cu societatile specializate in taxe si cu mediul de afaceri.
Reporter: Si daca imi permiteti o precizare, cand il veti trimite la Parlament? Cand il veti adopta in Guvern /…/
Gheorghe Pogea: Mi-ati pus o intrebare grea, pentru ca depinde cat de mult dureaza, sa nu spunem negocierea, ci elaborarea lui impreuna cu mediul de afaceri si cu specialistii… În orice caz, nu avem interesul ca sa il amanam si propunerea noastra a fost ca in prima parte a anului acest cod sa fie finalizat. Va multumesc.

video via tcmtv.ro

- Publicitate -

1 COMENTARIU