Sari la conținut

EU Bookshop: ABC-ul dreptului Uniunii Europene

Tratatul de la Lisabona a intrat in vigoare la 1 decembrie 2009, dupa ce a fost ratificat de toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, si a introdus modificari privind legislatia si institutiile europeane.

Cartea ABC-ul dreptului Uniunii Europene, scrisa de Klaus-Dieter Borchardt si publicata in 2010, examineaza radacinile proiectului european, dezvoltarea acestuia ca o ordine juridica, fiind o lucrare de referinta in domeniul dreptului comunitar.

Klaus-Dieter Borchardt este din 1987 functionar al Uniunii Europene. Intre 2004-2010, el a fost sef de cabinet adjunct si apoi sef de cabinet pentru comisarul pentru agricultura, si este profesor onorific la Universitatea de Würzburg, unde preda dreptul european din 2001 [cv].

Autorul ofera o incursiune in modul in care Uniunea Europeana este construita, principiile sale generale si a ordinii juridice care stau la baza acesteia, si o analiza a acestor aspecte in relatie cu legislatiile nationale ale statelor membre.

Carte este destinata persoanelor care nu au cunostinte juridice de specialitate dar care doresc sa inteleaga implicatiile legislatiei europene pentru viata lor de zi cu zi.

Cartea are 140 pagini, este disponibila in engleza, germana si franceza, si poate fi descarcata ( pdf, ebook) sau comandata gratuit de pe siteul bookshop.europa.eu.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Exit mobile version