Sari la conținut

CAP. 1 Locul livrarii de bunuri Sectiunea 3 Livrarea de bunuri la bordul navelor, aeronavelor sau trenurilor

Articolul 37
(1) În cazul in care bunurile sunt livrate la bordul navelor, aeronavelor sau trenurilor pe parcursul unui transport de calatori efectuat in Comunitate, locul livrarii este considerat a fi punctul de plecare al transportului de calatori.
(2) În sensul alineatului (1), „partea unui transport de calatori efectuat in Comunitate” inseamna partea unui transport efectuat, fara o escala in afara Comunitatii, intre punctul de plecare si punctul de sosire al transportului de calatori.
„Locul de plecare al unui transport de calatori” inseamna primul punct de imbarcare a calatorilor prevazut in Comunitate, eventual dupa o oprire in afara Comunitatii.
„Locul de sosire al unui transport de calatori” inseamna ultimul punct de debarcare prevazut in Comunitate pentru calatorii care s-au imbarcat in interiorul Comunitatii, eventual inaintea unei opriri in afara Comunitatii.
În cazul unei transport dus-intors, traseul de retur este considerat o operatiune separata de transport.
(3) Comisia prezinta Consiliului, de indata ce este posibil, un raport, insotit, dupa caz, de propuneri corespunzatoare, privind locul impozitarii livrarii de bunuri destinate consumului la bord si al prestarii de servicii, inclusiv servicii de restaurant, pentru calatorii aflati la bordul navelor, aeronavelor sau trenurilor.
Pana la adoptarea propunerilor mentionate la primul paragraf, statele membre pot scuti sau pot continua sa scuteasca, cu drept de deducere a TVA achitate in etapa anterioara, livrarile de bunuri destinate consumului la bord pentru care locul impozitarii este stabilit in conformitate cu alineatul (1).

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Exit mobile version