MEDIAFAX: Guvernul a decis majorarea impozitelor si taxelor locale

90

Impozitele si taxelor locale aplicabile din 2010 vor creste cu circa 20% si vor aduce anul viitor venituri suplimentare de peste 970 milioane euro, au declarat pentru MEDIAFAX  surse oficiale.
Guvernul a decis miercuri, 19 august 2009, printr-o hotarare sa permita administratiilor locale actualizarea nivelurilor minime si maxime ale valorilor impozabile, impozitelor, taxelor locale, altor taxe asimilate acestora, precum şi ale amenzilor, cu inflatia pe anii 2007, 2008 si 2009. Cursul de 4,09 lei/euro, aplicabil pentru alinierea unor taxe la nivelul celor din Uniunea Europeana, a fost stabilit conform prognozelor oficiale privind cursul la 1 octombrie 2009.
Potrivit art. 292 Indexarea impozitelor si taxelor locale din Codul fiscal, impozitele si taxele locale stabilite in lei se indexeaza o data la 3 ani, tinandu-se cont de evolutia ratei inflatiei de la ultima indexare. Sumele indexate se initiaza in comun de Ministerul Finantelor Publice si Ministerul Administratiei si Internelor si se aproba prin hotarare a Guvernului, emisa pana la data de 30 aprilie, inclusiv, a fiecarui an.

- Publicitate -