DREPT FISCAL – Dan Sova
Colectia: Manuale Beck Pret: 44.90 lei Numar pagini: 368 ISBN: 978-973-115-907-2
Prima aparitie ca unic autor de carte universitara a lui Dan Sova aduce o abordare interesanta si noua pentru studiul dreptului fiscal, in principal pentru studenti, facand o impartire corecta si necesara a materiei in parte generala (impozite) si parte speciala (proceduri fiscale). Manualul contine in Introducere si patru capitole importante de teorie fundamentala a dreptului fiscal, demonstrand o aplecare a autorului spre abordarea problemelor teoretice de maxima importanta intr-o materie tehnica al carei spectacol poate fi inteles doar dupa o lunga aprofundare.
Manualul are meritul de a explica simplu institutii considerate in general greoaie si, de aceea, va fi un instrument util in mana oricarui cititor care doreste sa inteleaga fiscalitatea, sa-si improspateze cunostintele sau sa inteleaga logica institutiilor si a succesiunii evenimentelor in raporturile juridice fiscale.

CODUL MUNCII REPUBLICAT – MODIFICARILE ADUSE PRIN LEGEA NR. 40/2011 – Comentarii si solutii Horatiu Sasu
Colectia: Instrumente Juridice Pret: 34.90 lei Numar pagini: 256 ISBN: 978-973-115-870-9
La elaborarea Comentariilor a fost avuta in vedere forma republicata a Codului Muncii!
Ce mai e valabil si ce nu din tot ce s-a discutat pana acum in doctrina, din ce s-a decis in practica judiciara, din ce se intampla in practica manageriala? Cum se armonizeaza aceste schimbari cu texte legale si unde exista falii legislative inca neastupate? Ce aspecte practice apar, ce solutii aduc modificarile Codului in sprijinul cresterii eficientei muncii? Exista solutii legislative la problemele din domeniul managementului resurselor umane? Ce ramane din lozincile agitatoare de sclavagism si din asteptarile nemasurate ale unor manageri?
Cartea prezinta solutii juridice si manageriale, oportunitati si posibile consecinte ale abuzurilor, pornind de la modificarile Codului muncii. Cartea e gandita si scrisa la modul practic, de un jurist a carui specializare si experienta de peste 10 ani in domeniul consultantei si resurselor umane a condus la elaborarea unor explicatii si considerente practice, dar argumentate juridic.

CONTROVERSE ACTUALE ÎN FISCALITATE – Comentarii si solutii Dragos Patroi, Gabriel Biris
Colectia: Praxis fiscal Pret: 41.90 lei Numar pagini: 304 ISBN: 978-973-115-871-6
Cartea aceasta nu este o carte scrisa din carti, nici o simpla insiruire de articole de lege sau alte acte normative. Desi structurata si conceputa pe termenii tehnici din domeniul fiscal si cu trimiteri la aspecte fiscale relevante, „de profunzime”, prezenta lucrare este scrisa „cu suflet” si, tocmai de aceea, pe alocuri contine si tente ironice.
Deoarece suntem doi autori cu un background si o experienta practica oarecum diferite, este logic ca fiecare dintre noi a avut temele lui „de suflet”; totusi ne exprimam speranta ca am reusit sa realizam impreuna o lucrare cu un continut unitar si coerent, iar, in urma lecturarii ei, o parte dintre cititori se vor regasi (din pacate!) intr-unul din cazurile „mai delicate” descrise. Datorita perioadei pe care o traversam si care presupune o existenta „mai zbuciumata” a legislatiei fiscale, cu un caracter extrem de „dinamic”, facem precizarea ca prezenta lucrare a avut in vedere textele de lege publicate in Monitorul Oficial pana la data de 10 martie 2011.

CODUL CIVIL SI CODUL DE PROCEDURA CIVILA (ACTUALIZAT LA 20.05.2011). COD 440 – Editie coordonata de conf. univ. dr. Flavius-Antoniu Baias
Colectia: La Zi Pret: 14.90 lei Numar pagini: 487 ISBN: 978-973-115-906-5
Coordonata de conf. univ. dr. Flavius-Antoniu Baias, editia a 8-a a lucrarii „Codul civil si Codul de procedura civila” aduce in atentia celor interesati nu numai textul actualizat al celor doua Coduri, ci si recursurile in interesul legii si deciziile Curtii Constitutionale admise, pentru a se asigura o completa cunoastere si intelegere a dispozitiilor legale.

COD DE BUNE PRACTICI ÎN COLECTAREA CREANTELOR FISCALE – Florin Gheorghe Bene
Colectia: Praxis fiscal Pret: 44.90 lei Numar pagini: 472 ISBN: 978-973-115-894-5
Lucrarea are un pronuntat caracter de practica fiscala, intrucat, dincolo de aspectele privind cadrul normativ, reuneste experiente, principii si standarde de calitate, instrumente, proceduri si tehnici de lucru specifice domeniului fiscal, opinii ale diferitilor specialisti, cercetatori si practicieni, studii de caz, precum si concluzii si propuneri ale autorului.
Studiul urmareste identificarea si punerea in valoare a potentialului competitional al sistemului fiscal din tara noastra, indeosebi valentele ce pot fi etalate de catre unitatile fiscale teritoriale, printr-un comportament performant, in sfera colectarii si a administrarii creantelor fiscale.
Întregul demers poate fi considerat un „Cod al bunelor practici fiscale”, necesar atat teoreticienilor, cat si practicienilor din domeniu.

INTERNATIONAL BANKING Teorie si practici – Bogdan Capraru
Colectia: Oeconomica Pret: 34.90 lei Numar pagini: 203 ISBN: 978-973-115-897-6
Lucrarea International banking. Teorie si practici isi propune aprofundarea domeniului activitatii bancare internationale. Ea se adreseaza, in primul rand, circuitului universitar, fiind destinata studentilor de la studiile de master profesional si de cercetare, de la studiile de licenta de la specializarile in domeniul financiar – bancar, doctoranzilor, cadrelor didactice, cercetatorilor, dar si specialistilor, angajatilor in domeniul financiar-bancar, precum si tuturor celor interesati de acest domeniu.
Prin continutul sau, cartea sistematizeaza o serie de aspecte care vizeaza nu doar initierea in domeniul activitatii bancare internationale, ci si subiecte de actualitate, atat din practica, cat si din literatura de specialitate, lansand, totodata si unele teme de dezbatere, in special cu privire la tendintele viitoare. Astfel, prin stilul de abordare a problematicii in mod accesibil, sistematic si gradual, lucrarea poate fi de interes pentru un public mai larg.
Structurata pe opt capitole, cartea International banking. Teorie si practici cuprinde aspecte legate de: particularitatile activitatii bancare la nivel international, teoriile si motivele pentru care o banca isi dezvolta activitatea in plan exterior, strategii bancare de patrundere in exterior, achizitii si fuziuni tranfrontaliere, produsele si serviciile specifice bancilor internationale, particularitati ale activitatii bancilor islamice, particularitati ale activitatii de privat banking, aspecte privind paradisele bancare si fenomenul de spalare a banilor, aspecte legate de stabilitatea financiara, supravegherea financiara si crizele bancare (inclusiv criza financiara internationala actuala), risc si eficienta in activitatea bancara internationala, tendinte in activitatea bancara internationala, precum si repere istorice privind activitatea bancara internationala (inclusiv in Romania) etc.

INTRODUCERE ÎN DREPTUL CONTRACTELOR PROFESIONALE – Gheorghe Piperea
Colectia: Praxis Pret: 44.90 lei Numar pagini: 392 ISBN: 978-973-115-900-3
Prin repetabilitate si continuitate, dreptul creat de profesionisti prin semnarea si executarea contractelor este mai stabil decat legea …
La randul sau, contractul, ca si legea si sistemul judiciar, in ansamblu, poate fi manipulat. Contractul poate fi instrumentul abuzului, poate da o aparenta de legalitate intereselor meschine, fraudei, profitului ilicit etc. si poate „cimenta” inegalitatile sociale si economice. Aplicand echitatea in formarea, executarea, interpretarea sau revizuirea contractului, manipularea negativa a dreptului prin contracte poate fi inlaturata si, in locul manipularii contractuale, se poate instaura justitia contractuala. În acest scop pozitiv, legiuitorul poate declara nule unele clauze in contracte sau contractul in intregul sau, intrucat contravin ordinii publice sau bunelor moravuri, iar judecatorul poate anula total sau partial contractul, ori il poate reconstrui pentru a corecta dezechilibrul contractual sau pentru a (re)concilia interesele partilor.

TRATAMENTUL FISCAL AL ASOCIERII ÎN PARTICIPATIUNE. EDITIA 2 – Cristian Marinescu, Adina Comanescu
Colectia: Praxis fiscal Pret: 23.90 lei Numar pagini: 168 ISBN: 978-973-115-849-5
Noutatea acestei editii a lucrarii consta in adaugirea jurisprudentei, care a lipsit din prima editie, precum si in noi studii de caz referitoare la parteneriatul public-privat sau la asocierea dintre persoanele fizice sau juridice straine si cele romane.
Astfel, aceasta noua editie imbina, intr-o maniera simpla si utila, informatiile juridice referitoare la asocierea in participatiune – cum ar fi cadrul legal al asocierii, jurisprudenta, infiintarea unei asocieri si toate clauzele necesar a fi cuprinse in contractul de asociere in participatiune – cu informatiile fiscale referitoare la impozitul pe profit, impozitul pe venit, TVA, obligatiile declarative si de plata a impozitelor catre stat si, nu in ultimul rand, studii de caz prin care este exemplificat modul de inregistrare in contabilitate a activitatii unei asocieri in participatiune.

DREPT FISCAL. EDITIA 4 – Dan Drosu Saguna, Dan Sova
Colectia: Curs universitar Pret: 59.90 lei Numar pagini: 368 ISBN: 978-973-115-869-3
Cursul abordeaza problematica fiscalitatii in sensul restrans al termenului, prin prisma evolutiei procedurii fiscale, atat in partea generala, cat si in chestiunile strict legate de analiza fiecarui impozit sau taxa, componente ale sistemului fiscal romanesc.
Ajunsa deja la a patra editie, lucrarea asimileaza evolutiile legislative ale ultimilor ani, remarcandu-se totodata si prin analiza problemelor legate de armonizarea fiscala europeana si a catorva chestiuni legate de fiscalitatea europeana, cunostinte de baza, a caror utilitate este evidenta avand in vedere integrarea Romaniei in structurile Uniunii Europene. În plus, cursul examineaza si recentele modificari aduse Codului fiscal prin O.U.G. nr. 117/2010, act normativ ce include contributiile sociale datorate bugetului general.

IMPOZITE, TAXE SI CONTRIBUTII Termene. Documente. Proceduri – Lucian Tatu, Mihai Bragaru, Horatiu Sasu
Colectia: Praxis fiscal Pret: 36.90 lei Numar pagini: 288 ISBN: 978-973-115-718-4
Cartea, prin continutul sau, urmareste sa fie un ghid util celor care, intr-un fel sau altul, au de rezolvat probleme – si nu putine – din domeniul impozitelor si taxelor: cat sa plateasca, in ce termen, ce e de facut etc.
În continutul cartii se regasesc informatii cu privire la obligatiile de inregistrare a contribuabililor, obligatiile declarative cu privire la impozite, taxe si contributii, obligatii cu privire la documentele de evidenta pentru determinarea impozitelor, taxelor si contributiilor, alte obligatii fiscale prevazute de Codul fiscal, Codul de procedura fiscala si acte normative date in aplicarea lor, de legislatia privind contributiile datorate de angajator si salariat. De asemenea, in lucrare veti gasi o sinteza a cursurilor de schimb utilizate in fiscalitate, o prezentare a conditiilor ce trebuie indeplinite pentru a beneficia de scutire in cazul TVA, precum si multe alte informatii utile.

- Publicitate -