Informare de presa MADR publicata pe 07 iulie 2011:
Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) a inaintat Ministerului Finantelor Publice (MFP) propunerea ca procedura simplificata a taxarii inverse sa fie aplicata mai multor produse, inclusiv legume si fructe. Reamintim ca prin OUG 49/2011 a fost instituita aceeasi masura pentru cereale si plante tehnice.

Fenomenul de evaziune fiscala pe piata legumelor si fructelor inregistreaza un nivel ridicat asa cum au dovedit-o rezultatele ultimelor actiuni de verificare si control desfasurate in pietele de gros de structurile cu atributii de control din cadrul MADR si MFP.

MADR considera ca aplicarea taxarii inverse la legume si fructe va avea ca efect reducerea considerabila a fraudei fiscale in acest sector si imbunatatirea modului de functionare a pietei legumelor si fructelor prin eliminarea practicilor neconcurentiale. În acest sens, MADR se arata dispus pentru colaborare cu MFP in vederea furnizarii datelor si informatiilor necesare unei argumentari care sa sustina o noua propunere a Romaniei pentru a fi inaintata Comisiei Europene.

sursa: madr.ro

- Publicitate -