MFP: Proiect OG – modificarea art.7 din OG 75/2001 privind organizarea si functionarea cazierului fiscal.

111

UPDATE 2 septembrie 2011: OG 25/2011

Luni, 25 iulie 2011, Ministerul Finantelor Publice (MFP) a publicat online pe mfinante.ro pentru dezbatere publica un Proiect de Ordonanta pentru modificarea art.7 din Ordonanţa Guvernului nr.75/2001 privind organizarea si functionarea cazierului fiscal.

Potrivit Notei de fundamentare, modificarile propuse sunt:

– contraventiile – fapte cu un pericol social, riscuri si consecinte din punct de vedere al evaziunii fiscale, mai mici decat infractiunile, vor fi radiate din cazierul fiscal intr-un termen de 1 an de la data ramanerii definitive a actului prin care au fost sanctionate aceste fapte, dar nu mai tarziu de 5 ani de la data ramanerii definitive a actului prin care au fost sanctionate. În mod similar, se va realiza radierea si in situatia in care contribuabilului i s-a atras raspunderea solidara cu debitorul declarat insolvabil sau insolvent.

– radierea faptelor contraventionale si a celor privind raspunderea solidara cu debitorul declarat insolvabil sau insolvent, care au atras raspunderea patrimoniala, va fi conditionata si de plata amenzilor stabilite, respectiv a stingerii sumelor datorate ca urmare a atragerii raspunderii solidare cu debitorul declarat insolvabil sau insolvent.

– radierea din cazierul fiscal a contribuabililor declarati inactivi, la data reactivarii sau la data expirarii unui termen de 3 luni de la reactivare, in functie de gravitatea faptei care a atras declararea starii de inactivitate, in conditiile O.G. nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Referinte anexate:
Proiect Ordonanţa 
Notă de fundamentare

- Publicitate -