UPDATE 31-08-2011: HG 823/2011

Guvernul a aprobat, in sedinta din 10 august 2011, modificarea si completarea normelor de aplicare a legislatiei referitoare la jocurile de noroc, in sensul actualizarii si corelarii lor cu reglementarile prin care Executivul a legiferat functionarea si taxarea jocurilor de noroc online.

Au fost stabilite, astfel, conditiile de functionare a jocurilor de noroc online, precum si conditiile de avizare, monitorizare si taxare a operatorilor economici care desfasoara activitati de acest gen in Romania, a explicat secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice Bogdan Dragoi.

Actul normativ aprobat de Executiv modifica si completeaza Hotararea Guvernului nr. 870/2009 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc.

Sursa: comunicat de presa Guvernul Romaniei 10.08.2011

- Publicitate -

1 COMENTARIU

  1. Potrivit unui comunicat al Aliantei Confederatiilor Patronale din Romania,

    „Alianta Confederatiilor Patronale din Romania saluta aprobarea normelor de aplicare a Legii 246/2010 referitoare la jocurile de noroc online prin care firmele de profil sunt obligate sa se inregistreze in Romania, iar autoritatile pot avea parghiile prin care sa controleze respectarea obligatiilor fiscale si sa previna actiunile de spalare de bani prin aceasta activitate economica. Alianta Confederatiilor Patronale din Romania a sustinut public de nenumarate ori necesitatea ca statul sa oblige firmele de jocuri online sa se inregistreze in Romania si sa plateasca astfel taxe si impozite la buget, la fel ca orice companie care isi desfasoara activitatea pe teritoriul tarii.

    Alianta Confederatiilor Patronale din Romania solicita acum implementarea cat mai rapida a normelor aprobate ieri de Guvern, inclusiv prin desemnarea modalitatii de desfasurare a monitorizarii jocurilor de noroc online. In lipsa acestui serviciu de monitorizare si raportare, legislatia nu poate fi pusa in aplicare, iar firmele de jocuri online vor continua sa isi desfasoare activitatea fara sa plateasca nimic la bugetul de stat .

    Abia prin aplicarea serviciului de monitorizare si raportare, conform legii, va fi oprit accesul jucatorilor din Romania la site-urile neautorizate si va incepe autorizarea firmelor de jocuri online care doresc sa activeze pe piata din Romania. Functionarea eficienta a acestui serviciu este garantul dezvoltarii sanatoase a pietei de jocuri online in Romania.