JURISPRUDENTA FISCALA. VOLUMUL I – Procedura fiscalaMihai Bragaru, Violeta Zidaru
Colectia: Jurisprudenta fiscala – Pret: 49.90 lei – Numar pagini: 432 – ISBN: 978-973-115-791-7

Acest prim volum face parte dintr-o serie mai larga la conceperea careia au fost avute in vedere solutiile pronuntate in materia procedurii fiscale de instantele nationale, in special cazurile de referinta si la care practicienii in contencios fiscal ar trebui sa se raporteze in activitatea lor.

Cartea reprezinta o aparitie inedita prin faptul ca este prima culegere de jurisprudenta fiscala care grupeaza solutiile pronuntate de instantele judecatoresti dupa materie, respectiv dupa structura Codului de procedura fiscala, reprezentand o sinteza riguros selectata a celor mai relevante spete in domeniul procedurii fiscale.

RCA VERSUS CASCO – Marius Draghici
Colectia: Ce stim despre… – Pret: 19.90 lei – Numar pagini: 120 – ISBN: 978-973-115-921-8

Încheierea unor asigurari tip RCA sau CASCO necesita o atentie sporita in ceea ce priveste conditiile in care sunt perfectate, acestea din urma fiind diferite de la o companie de asigurare la alta.
Cartea incearca sa ofere asiguratului o viziune cat mai usoara a intelegerii necesitatii si a beneficiilor unor astfel de polite, atat in faza prealabila a informarii, cat si strict raportat la momentul incheierii acestora.

În acest sens, asiguratul trebuie sa aiba in vedere mai multe aspecte, dintre care mentionam:

• asigurarea obligatorie RCA nu poate fi inlocuita de asigurarea CASCO, ultima avand caracter facultativ, iar riscurile pe care le acopera fiecare dintre cele doua tipuri de polite nu sunt aceleasi;

• existenta unor diferente majore de la o companie de asigurare la alta, referitor la riscurile care sunt sau nu acoperite;

• perioada pe care sunt incheiate politele de asigurare;

• fransizele pe care le accepta in polita (adica partea din paguba pe care o suporta asiguratul si nu societatea de asigurare);

• posibilitatea utilizarii procedurii de Constatare amiabila, in cazul accidentelor din care au rezultat numai pagube materiale;

• informarea completa, corecta si precisa asupra caracteristicilor esentiale ale produselor si serviciilor oferite de asiguratori.

GRUPURILE DE SOCIETATI – Manole Ciprian Popa
Colectia: Praxis – Pret: 54.90 lei – Numar pagini: 528 – ISBN: 978-973-115-914-0

„În dreptul comparat grupul de societati reprezinta o institutie complexa, care reflecta sofisticarea relatiilor economice contemporane.
Dreptul nostru pozitiv nu a reusit pentru moment decat o reglementare fragmentara a acestei institutii, in ciuda necesitatii sale, reclamate adeseori de doctrina. Iata cele doua premise de la care Manole Popa, avocat specialist in grupuri de societati si cadru universitar, a plecat in explorarea unei teme dificile, sarcina de care s-a achitat intr-o maniera care a demonstrat stapanirea magistrala a subiectului. Lucrarea de fata reprezinta nu numai o excelenta introducere in tema grupului de societati, ci si o explicatie pertinenta si extrem de bine documentata a mecanismelor intime si fine de functionare a acestuia. Sunt abordate principiile de structurare si functionare a grupului de societati, provocarile si solutiile aflate in fata celor care il opereaza, dar si a legislatorilor care intentioneaza (eventual) sa le reglementeze. O lucrare prin care doctrina noastra face un important pas inainte in consacrarea institutiei in spatiul nostru juridic, in asteptarea unei reglementari cadru unitare, care la randul ei sa rafineze relatiile economice si juridice intrasocietare.”  Catalin Predoiu Ministrul Justitiei

VOTUL ASOCIATILOR ÎN SOCIETATILE COMERCIALE – Reglementare. Doctrina. JurisprudentaFlaminia Starc-Meclejan
Colectia: Praxis – Pret: 44.90 lei – Numar pagini: 448 – ISBN: 978-973-115-917-1

Votul este considerat de majoritatea doctrinei si a jurisprudentei o functie al carei exercitiu trebuie sa urmareasca strict interesul superior al societatii, in cadrul unor adunari generale devenite decoruri fara protagonisti. Constituindu-se intr-o pledoarie pentru reabilitarea naturii subiective a acestui drept si pentru recunoasterea unei mai mari libertati a asociatilor in exercitarea sa, desigur, in limitele impuse de buna-credinta, aceasta carte va invita sa il redescoperiti.

În urma periplelor tematice in spatiile juridice vecine, francez sau german, ca si in cele ceva mai indepartate ale common law-ului, veti putea constata ca noile provocari, cum ar fi ingineriile juridice ce permit concentrarea controlului in societate sau numarul in crestere al actiunilor introduse de minoritari, sunt aceleasi peste tot, determinand schimbari profunde, ce ating insesi fundamentele dreptului societar. Prin raspunsurile pe care le ofera, cartea favorizeaza solutiile cele mai adaptate nevoilor societatilor comerciale, intr-un moment in care jurisprudenta Curtii Europene de Justitie incurajeaza mobilitatea juridica in interiorul Uniunii Europene.

LEGISLATIA PENSIILOR. COD 445 – Actualizat la 5.07.2011 – Editie coordonata de lect. univ. dr. Luminita Dima
Colectia: La Zi – Pret: 13.90 lei – Numar pagini: 408 – ISBN 978-973-115-915-7

Ajunsa la a 18-a editie, Legislatia pensiilor, coordonata de lect. univ. dr. Luminita Dima, cumuleaza cele mai importante acte normative in domeniu.

Legislatia pensiilor, coordonata de lect. univ. dr. Luminita Dima, cumuleaza cele mai importante acte normative in domeniu, de la noua lege a pensiilor – Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice (M.Of. nr. 852 din 20 decembrie 2010), impreuna cu Normele de aplicare, pana la Legea nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat.

Textul actelor normative e insotit de note, corelatii si precizari, deosebit de utile. Culegerea se adreseaza nu numai practicienilor, ci si publicului larg si personalului autoritatilor si institutiilor din domeniu, cum ar fi, spre exemplu, Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.

CODUL CIVIL REPUBLICAT (LEGEA NR. 287/2009 – M. OF. NR. 505 DIN 15.07.2011). COD 447Actualizat 1.08.2011
Colectia: La Zi – Pret: 17.90 lei – Numar pagini: 624 – ISBN: 978-973-115-916-4

Lucrarea contine, pe langa varianta republicata a Noului Cod civil (M.Of. nr. 505 din 15 iulie 2011), si un extras din Legea nr. 71/2011, extras referitor la dispozitiile tranzitorii si de punere in aplicare a Noului Cod, oferindu-se astfel cititorului o imagine completa a noii legislatii civile, precum si un index si un cuprins detaliat.

- Publicitate -