C.O.R. CLASIFICAREA OCUPATIILOR DIN ROMANIA. COD 449 Actualizat la 25.08.2011
Colectia: La Zi Pret: 10.90 lei Numar pagini: 208 ISBN: 978-973-115-910-2 C.O.R. CLASIFICAREA OCUPATIILOR DIN ROMANIA
Adresandu-se nu numai celor care profeseaza sau urmeaza sa profeseze in domeniul juridic, ci si celor din alte domenii de activitate (cum ar fi cel al resurselor umane), precum si publicului larg, lucrarea cuprinde sistematizarea oficiala a tuturor meseriilor si functiilor existente pe piata muncii in Romania, sistematizare aprobata prin Ordinul comun al ministrului muncii, familiei si protectiei sociale si al presedintelui Institutului National de Statistica privind aprobarea Clasificarii ocupatiilor din Romania (C.O.R.) nr. 1832/856/2011, publicat in M.Of. nr. 561 din 8 august 2011.
OPTIMIZAREA FISCALA Solutii. Limite. Jurisprudenta Ioana Maria Costea
Colectia: Praxis fiscal Pret: 39.90 lei Numar pagini: 320 ISBN: 978-973-115-919-5 OPTIMIZAREA FISCALA
Lucrarea a fost scrisa in dorinta de a prezenta solutiile fiscale optime pentru orice intreprinzator, ca dimensiune si domeniu de lucru, drept o analiza a optiunilor disponibile in mecanismul de afaceri, pornind de la forma de lucru, regimul fiscal si regimul contabil aplicabil pentru a propune variante plauzibile si economice.
Radiografie a intregului sistem fiscal national – concepte, definitii, texte de lege, doctrina, jurisprudenta – si a interactiunilor cu legislatia comunitara, cartea puncteaza chestiuni privind marja de apreciere a administratiei fiscale, precum si libertatea contractuala si manageriala a contribuabilului – grupuri fiscale, societati offshore, microintreprinderi.
O atentie deosebita a fost rezervata calificarii, impunerii si verificarii veniturilor persoanelor fizice, in lumina reglementarilor recente – activitate dependenta vs. independenta; metode indirecte de restabilire a veniturilor impozabile. De asemenea, este sintetizat un volum semnificativ de practica judiciara privind calificarea veniturilor fiscale, deductibilitatea cheltuielilor, deductibilitatea TVA, libertatile fundamentale in spatiul UE, creionand, astfel, un concept practic de optimizare fiscala – dreptul de a cauta si alege cea mai buna solutie fiscala.
INSTITUTII FINANCIARE NEBANCARE Radu Diaconu
Colectia: Praxis Pret: 44.90 lei Numar pagini: 384 ISBN: 978-973-115-924-9 INSTITUTII FINANCIARE NEBANCARE
„Integrarea economiilor statelor membre ale Uniunii Europene a avut si are in vedere si integrarea crescanda a pietelor financiare, scop in care institutiile Uniunii Europene au elaborat un cadru de reglementare a serviciilor si a institutiilor financiare menit sa conduca la armonizarea legislatiilor nationale in materie, dar si la asigurarea unei supravegheri prudentiale accentuate la nivel european, cu atat mai mult cu cat sectorul financiar s-a dovedit a fi cel mai vulnerabil in conditiile actualei crize mondiale, propagata rapid si in Europa.
Elaborata in acest context, lucrarea, de certa originalitate, se prezinta ca prima abordare monografica din literatura de specialitate a regimului institutiilor financiare – cu prioritate, nebancare – astfel cum este acesta definit in dreptul Uniunii Europene si al statelor din Spatiul Economic European, autorul fructificand din plin dubla sa specialitate de jurist si economist.
Lucrarea se recomanda prin rigurozitatea analizei intreprinse, prin informare doctrinara de ultima ora in materie si, nu in ultimul rand, prin concluziile si propunerile avansate originale, interesante si incitante atat pentru cercetator, cat si pentru practician si, mai ales, pentru institutiile financiare nebancare autorizate de Banca Nationala a Romaniei.”
Prof. univ. dr. Brandusa Stefanescu
RECUPERAREA EXTRATERITORIALA A CREANTELOR FISCALE Daniel Dascalu
Colectia: Praxis fiscal Pret: 37.90 lei Numar pagini: 216 ISBN: 978-973-115-926-3 RECUPERAREA EXTRATERITORIALA A CREANTELOR FISCALE
Lucrarea are ca obiect al analizei recuperarea extrateritoriala de catre state a creantelor fiscale impotriva contribuabililor, incercand sa surprinda cele mai importante aspecte juridice pe care aceasta le ridica, iar, acolo unde este cazul, sa reliefeze particularitatile sale intr-o maniera comparativa cu cele specifice procedurii recunoasterii si executarii silite a hotararilor judecatoresti straine potrivit reglementarilor de drept international privat.
Studiul suscita interes nu doar prin noutatea subiectului, ci si prin aspectele deosebite de ordin stiintific si practic pe care le ridica, fiind un instrument util atat pentru autoritatile romane (legislative, fiscale sau judecatoresti) implicate in procesul de creare sau aplicare a legislatiei specifice din domeniu, cat si pentru avocatii, juristii si contribuabilii care sunt interesati sa cunoasca diferitele aspecte ce pot deveni incidente atunci cand se pune in discutie recuperarea extrateritoriala a unor creante fiscale.
JURISPRUDENTA FISCALA. VOLUMUL II Procedura fiscala Mihai Bragaru, Violeta Zidaru
Colectia: Jurisprudenta fiscala Pret: 39.90 lei Numar pagini: 304 ISBN: 978-973-115-927-0 JURISPRUDENTA FISCALA. VOLUMUL II
Al doilea volum al seriei „Jurisprudenta fiscala” propune cele mai relevante solutii pronuntate in materia procedurii fiscale, grupate dupa urmatoarele teme: Certificatul de atestare fiscala; Plata creantelor fiscale; Dobanzi, penalitati si majorari de intarziere; Restituiri de sume; Masuri asiguratorii; Prescriptia dreptului de a cere executarea silita; Executarea silita a creantelor fiscale; Contestatia la executare silita; Stingerea creantelor fiscale prin alte modalitati; Actiunea in constatare in materie fiscala.
Gruparea spetelor s-a facut avandu-se in vedere structura Codului de procedura fiscala, facilitand practicienilor accesul la o documentare rapida si obiectiva asupra interpretarii si aplicarii legislatiei relevante in materia procedurii fiscale.