OECD: Reforma fiscala poate crea locuri de munca

56

Miercuri, 12 octombrie 2011, Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD) – Centrul de Politica si Administrare Fiscala, a anuntat publicarea Raportului cu titlu „Reforma fiscala poate crea locuri de munca” (Tax reform can create jobs).
Raportul OECD precizeaza: „Impozitarea angajatorilor, mai ales prin intermediul contributiilor la asigurarile sociale sau prin impozitarea salariilor, descurajeaza angajarea si munca. Statele pot opera asemenea reduceri cu dificultate, mai ales daca s-au angajat intr-un proces de reducere a deficitelor bugetare. Cu toate acestea, reformele fiscale bine orientate pot optimiza ocuparea fortei de munca prin costuri mai mici”.

Raportul prezinta Romania ca fiind impartita intre doua curente de opinie, ambele cu argumente plauzibile. O parte dintre economisti sustin reducerea fiscalitatii, in vreme ce altii se opun, sustinand ca o reducere a CAS in acest moment ar periclita tinta de deficit bugetar.

Referinte anexate:
-Raport OECD:  Scaderea fiscalitatii poate incuraja munca si ocuparea fortei de munca. Unde se afla Romania? – Hotnews.ro 13-10-2011
Comunicatul de presa OECD
– Raportul OECD – sumar, cuprins

- Publicitate -