UPDATE: LEGEA 9/2012 – Taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule

Luni, 31 octombrie 2011, Senatorii au adoptat un proiect de Lege privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, prin care se modifica taxa de prima inmatriculare, criticata de Curtea de Justitie a Uniunii Europene.

Potrivit Ministerului Mediului, pentru autovehiculele inmatriculate inainte de anul 2007, taxa de poluare va fi achitata la momentul primei transcrieri a dreptului de proprietate a autovehiculelor, in cazul instrainarii acestora, dupa ce intra in vigoare noua lege.

Intr-un comunicat al Ministerului Mediul se preciza ca „Acest proiect de lege solutioneaza si discriminarea indirecta mentionata in hotararile Curtii Europene de Justitie, in cele doua cauze care au avut ca obiect interpretarea art. 110 din Tratatul de Functionare al Uniunii Europene. În aceste hotarari, este precizat ca regimul de impozitare prevazut prin OUG 50/2008 nu instituie o discriminare directa, dar poate genera o discriminare indirecta din cauza efectelor sale, descurajand importurile de autovehicule”.

Referinte anexate:
Articol mediafax.ro Taxa auto în noua formă, adoptată în Senat. Care sunt modificările
– Procedura legislativa la Senat
– Raportul comisiei de la senat

- publicitate -