Contabilitatea simplificata si impozitarea intreprinderilor mici (microintreprinderilor)

Autor: Virginia Greceanu Cocos Editura Pro Universitaria

Categoria: Economie / Contabilitate si finante

Aparitie: noiembrie 2011 ISBN: 978-973-127-916-7

Pagini: 364 Format: 17 x 24 cm
Nr. Volume: 1 Limba: ro

Pretul = 45 RON
Comanda online pe:
libris.ro
librarie.net

 

- publicitate -

Recenzie Contabilitatea simplificata si impozitarea intreprinderilor mici (microintreprinderilor)

„Contabilitatea simplificată şi impozitarea întreprinderilor mici (microîntreprinderilor)” este o lucrare nouă a doamnei Virginia Greceanu-Cocoş, expert contabil şi autor a 42 de cărţi din domeniile: audit public, finanţe-contabilitate, control, legislaţie financiar-contabil, evaluare, preţ de cost-preţuri, fiscalitate, expertiză.

Acest nou titlu este o dezvoltare şi exemplificare practică, în 51 de monografii contabile aplicate şi un Îndrumar-sinteză pentru contabilitatea financiară şi unul pentru cea de gestiune, cu regulile de transpunere dintre ele, a Planului de conturi simplificat aprobat prin Ordinul MFP nr. 2.239/2011, în baza modificării aduse Legii contabilităţii nr. 82/1991 prin OUG nr.37/2011, care înlesneşte executarea de lucrări de contabilitate absolvenţilor de studii economice superioare neautorizaţi ca membri ai Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România.

În paralel cu reglementările din acest ordin, sunt tratate şi comentate în lucrare, comparativ, reglementările contabile conforme cu Directivele Europene aprobate prin Ordinul nr. 3.055/2009, cu modificările ulterioare, aplicate de la 1 ianuarie 2010 agenţilor economici.

Importanţa lucrării de faţă este deosebită şi pentru faptul că ea cuprinde şi impozitarea la impozitul pe venitul microîntreprinderilor şi TVA a acelor întreprinderi mici şi microîntreprinderi care realizează o cifră de afaceri netă şi deţin un total de active sub echivalentul a 35.000 euro.

Cartea este unică şi pentru stilul clar şi la obiect folosit de autoare, cunoscut cititorilor săi fideli.

Autoarea îşi propune prin această nouă lucrare să vină în sprijinul tuturor celor care ţin evidenţa contabilă şi întocmesc situaţiile financiare în societăţile comerciale care se vor încadra la sfârşitul anului 2011 în criteriile de mai sus şi vor opta pentru aplicarea, de la 1 ianuarie 2012, a sistemului simplificat de contabilitate. În această categorie pot intra şi profesiile deja autorizate care vin în contact cu aceste întreprinderi mici şi microîntreprinderi: contabili autorizaţi, experţi contabili, auditori financiari, consultanţi fiscali, lichidatori, executori judecătoreşti, organele de inspecţie şi control ale Gărzii Financiare, ANAF, M.F.P. şi celorlalte ministere, Curţii de Conturi.

Nu ezitaţi să vă procuraţi această nouă carte atât de valoroasă în perfecţionarea muncii dumneavoastră de specialişti în formare sau deja formaţi.