INMATRICULARILE AUTO IN ROMANIA – Ghid practic Aurelia Cotutiu,  Ovidiu  Cotutiu  
Colectia Ce stim despre… Pret: 24.90 lei  ISBN: 978-973-115-955-3 Numar pagini: 160
Ce trebuie sa stim despre ….
– taxele vamale auto
– inmatricularea / inregistrarea autovehiculelor
– prima taxa de inmatriculare
– taxa de poluare
– organul indreptatit sa calculeze taxa de poluare
– documentele necesare pentru stabilirea taxei de poluare
– decizia de calcul a taxei de poluare
– norma de poluare a autovehiculului
– cotele de reducere a taxei pentru autovehiculele standard
– restituirea valorii reziduale a taxei de poluare
– jurisprudenta romineasca in materie
– solutiile Curtii de Justitie a Uniunii Europene

NOUL SI VECHIUL COD CIVIL. COD 456 – Editie coordonata de conf. univ. dr. Flavius-Antoniu Baias  
Colectia: La Zi Pret: 34.90 lei  ISBN: 978-973-115-978-2 Numar pagini: 736
Lucrarea contine, pe langa cele doua Coduri civile (Codul civil de la 1864, cu modificarile si completarile ulterioare, aflat in vigoare pana la data de 1 octombrie 2011, precum si Noul Cod civil, intrat in vigoare la 1 octombrie 2011), extrase din Legea pentru punerea in aplicare a Noului Cod civil, indexuri, note utile, dar si un Tabel de corespondente destinat a facilita intelegerea transformarilor intervenite in domeniul Dreptului civil.

CURIERUL FISCAL, NR. 10/2011 
Pret: 23.90 lei  ISSN: 1841-7779 Numar pagini: 56
Toamna tulbure in peisajul economic european. Auzim la tot pasul de criza datoriilor, falimentul Greciei, capitalizarea bancilor, reestimarea nivelului cresterii economice in 2012, inghetarea salariilor si a pensiilor, austeritate …. Oare cum se vor reflecta toate aceste aspecte in plan fiscal? Sigur nu printr-o relaxare fiscala. Poate prin efecte negative asupra gradului de impozitare in viitor.
Avem promisiuni ca nimic nu se va schimba (doar ca promisiuni am mai avut). Eventual se mai lucreaza la largirea bazei de impozitare. Practic, pe aceasta sintagma (largirea bazei de impozitare) se bazeaza o mare parte a modificarilor fiscale din ultima vreme. Raman astfel tot mai putine portite pentru „ajustari fiscale” din partea contribuabilului. Pacat ca nu are efect major asupra bugetului largirea bazei de impozitare prin aducerea la suprafata a unei parti importante din economia subterana.
Nu ne mai ramane decat sa asteptam finalizarea negocierilor cu FMI pentru a putea vedea coordonatele bugetului pe anul 2012. Si de aici posibilele noi modificari fiscale pentru anul 2012.

Redactia

ENTREPRENEURSHIP. GANDESTE INOVATOR SI PRAGMATIC – Tantau Adrian
Colectia: Oeconomica Pret: 29.90 lei  Numar pagini: 168 ISBN: 978-973-115-957-7
Aceasta carte va permite sa beneficiati de cele mai noi teorii cu privire la modelele de afaceri – avand in vedere avantajele si dezavantajele fiecarui concept –, precum si de experienta altor intreprinzatori si organizatii care au promovat idei de afaceri, sa va identificati competentele si abilitatile necesare lansarii unei idei de afaceri, sa va creionati propriul model si plan de afaceri in baza unor analize bine fundamentate si pertinente si nu in ultimul rand sa deveniti propriul dumneavoastra sef, adica seful propriei afaceri.

- publicitate -

Fata de editiile anterioare aceasta carte prezinta o noua structura care aduce in prim plan problemele concrete cu care se confrunta intreprinderile din Romania privite prin prisma bunelor practici intalnite la nivel mondial si a antreprenoriatului verde.

DREPTUL INDIVIDUAL AL MUNCII – Dana Daniela Motiu  
Colectia: Manuale Beck Pret: 64.90 lei  Numar pagini: 528 ISBN: 978-973-115-946-1
Prezentul volum trateaza in mod pragmatic si dinamic principalele aspecte care fundamenteaza problematica dreptului individual al muncii. Lucrarea corespunde exigentelor de baza ale unui manual universitar, caracterizat prin claritate si simplitate, organizarea informatiilor realizandu-se prin raportare la structura Codului muncii.

In acest context, cartea se adreseaza cu precadere studentilor, dar poate constitui un instrument util de lucru pentru practicieni, precum si sursa de inspiratie pentru cadrele universitare. Sub acest aspect, ultimele modificari efectuate prin Legea nr. 40/2011 pentru modificarea si completarea Legii nr. 53/2003, care au determinat si republicarea Codului muncii, precum si aspectele ce intereseaza dreptul individual al muncii cuprinse in Legea nr. 62/2011 a dialogului social se regasesc in prezenta lucrare.
La elaborarea lucrarii au fost avute in vedere actele normative edictate pana la data de 1 septembrie 2011, inclusiv noul Cod civil republicat (care intra in vigoare la data de 1 octombrie 2011).