Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) anunta prin comunicat de presa ca indeplinirea obligatiilor declarative si de plata, cu termen legal 25 decembrie 2011, se poate face pana la data de 27 decembrie 2011, inclusiv, si ca in data de 26 decembrie a.c. nu se lucreaza.
Informatiile au in vedere prevederile art. 68 din Codul de procedura fiscala coroborate cu cele ale art. 101 din Codul de procedura civila.

Totodata, ANAF reaminteste contribuabililor, ca incepand cu data de 1 decembrie 2011, pentru perioadele de raportare incepand cu noiembrie 2011, declaratiile 100, 300 si 710 se vor putea depune doar pe noile versiuni de soft, publicate pe portalul ANAF.

Depunerea prin Internet va putea fi facuta doar pe pagina de upload creata initial pentru declaratia 112, accesibila prin portalul www.e-guvernare.ro, dupa autentificarea cu certificat digital calificat. Contribuabilii care nu au un certificat digital calificat pentru semnarea declaratiilor, le vor putea depune la ghiseul organelor fiscale, in format PDF cu fisier xml atasat, pe suport CD, insotite de declaratia listata, semnata si stampilata. Pentru perioadele de raportare anterioare lunii noiembrie 2011, declaratiile 100, 300 si 710 vor putea fi depuse doar la ghiseu, pe suport hartie cu cod de bare sau cu fisier txt pe suport electronic, generate prin programele de asistenta accesibile pe portalul ANAF, sectiunea Asistenta contribuabili – Programe utile – Declaratii fiscale.

Noile versiuni ale programelor de asistenta (Soft A si Soft J) pentru declaratiile 100, 300 si 710 vor putea fi descarcate de pe portalul ANAF, sectiunea Declaratii electronice – Descarcare formulare, unde se vor regasi si prevederile legale, precum si instructiuni / documentatie de ajutor.

Referinte anexate:
comunicat ANAF – anaf.ro
precizari ANAF – anaf.ro

- publicitate -