ZF: Romania, tara unde intreprinzatorii stau la coada sa-si plateasca taxele. De ce?

73

Ziarul Financiar publica miercuri, 25 ianuarie 2012, un articol cu titlu „Romania, tara unde intreprinzatorii stau la coada sa-si plateasca taxele. De ce?”. Articolul aduce in atentia situatia reala si stadiul actual privind modernizarea administratiei fiscale.

Pe 25 ianuarie, potrivit Calendarului fiscal 2012 expira termenul limita pentru plata unor obligatii fiscale si pentru depunerea unor declaratii necesare pentru plata impozitelor si taxelor. Toate persoanele juridice din Romania trebuie sa depuna cel putin unul dintre formularele 100 – Declaratie privind obligatiile de plata la buget, 300 – Decont de taxa pe valoarea adaugata, 301 – Decontului special de taxa pe valoarea adaugata, 390VIES – Declaratiei recapitulative privind livrarile / achizitiile /prestarile intracomunitare de bunuri , 394 – Declaratiei informative privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national, 104 – Declaratie privind distribuirea intre asociati a veniturilor si cheltuielilor, 094 – Declaratie privind cifra de afaceri.

Articolul cuprinde si o fotografie care surprinde atmosfera de ieri dimineata (24 ianuarie 2012) din fata sediului Administratiei Financiara a Sectorului 2. Potrivit autorilor articolului, circa 100 de oameni stateau la coada pentru a depune la ghisee documente necesare pentru plata impozitelor si taxelor catre statul roman. Articol integral.

Profit de ocazie, si adaug un alt exemplu. La Administratia Financiara a Sectorului 6, tot marti, 24 ianuarie 2012, mi-a atras atentia un grup de persoane. Uimit, am scos telefonul si am fotografiat. Grupul semnificativ mai mic, dar important de mentionat este ca era ora 7.55, iar programul incepea la ora 8.30. La aceiasi administratie, in aceiasi zi, la ora 16.34, portarul institutiei era la aceiasi usa, dar usa avea doar un sens, de iesire, intrucat programul se terminse de 4 minute, la 16.30. Fara comentarii ! Imaginea face cat o mie de cuvinte/comentarii.

- Publicitate -