ANUNT ANAF: Pentru toate tipurile de situatii financiare si raportarile anuale, incepand cu 1 februarie 2012, se modifica softurile de raportare (PDF + XML) si modalitatea de depunere

112

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) publica online pe anaf.ro o atentionare privind modul de raporate. Redam mai jos anuntul:
„Începand cu data de 1 februarie 2012, pentru perioade de raportare incepand cu anul 2011, toate tipurile de situatii financiare si raportarile anuale se vor putea depune numai pe noile versiuni ale programelor de asistenta, in format PDF cu fisier xml atasat, indiferent de canalul de depunere ales (internet sau ghiseu).
Ministerul Finantelor Publice recomanda depunerea documentelor prin Internet.

Pentru a pregati programele de generare automata, prin aplicatii proprii, a fisierului XML, consultati specificatiile tehnice si documentatia de ajutor accesibila pe portalul ANAF, sectiunea Declaratii electronice, subsectiunea Descarcare declaratii.

Noile versiuni ale programelor de asistenta (Soft A si Soft J) vor putea fi descarcate de pe portalul ANAF, sectiunea Declaratii electronice – Descarcare formulare, unde se vor regasi si prevederile legale, precum si instructiuni / documentatie de ajutor

În noile versiuni ale formularelor, acestea se vor putea depune prin Internet, semnate electronic cu certificat digital calificat, de pe pagina „de upload” a declaratiilor 100, 112, 300, 390, 710, accesibila prin portalul www.e-guvernare.ro.

Contribuabilii care nu au un certificat digital calificat pentru semnarea declaratiilor, le vor putea depune la ghiseul organelor fiscale, in format PDF cu fisier xml atasat, pe suport CD, insotite de rezumatul declaratiei (prima pagina) listat, semnat si stampilat.

Pentru perioadele de raportare anterioare anului 2011, formularele vor putea fi depuse doar la ghiseu, in vechile formate de raportare.”

De asemenea, ANAF anunta ca in data de 01 februarie 2012 intre orele 8:00 -13:00 se vor efectua lucrari de mentenanta pe portal pentru depunerea declaratiilor online. În această interval nu se vor putea depune declaratii pe portalul e-guvernare.ro. Aceasta întrerupere este necesara in vederea introduceri optiunilor de depunere online a declaratiei 394 si situaţilor financiare 2011.

UPDATE: Anuntul a fost modificat. Portalul ANAF nu a functionat pe 31 ianuarie, intre orele 08 – 14.

sursa: anaf.ro 30-01-2012

- Publicitate -