S.Vladescu: Nu vad ce este atat de complicat sa schimbi 19 cu 25 intr-un soft … sau 19 cu 24 [exemple de incompetenta 2010]

50

In noua sectiunea „Exemple de incompetenta„, trebuie sa mentionam declaratia din 29 iunie 2010 a ministrului de finante despre majorarea TVA de la 1 iulie 2010.

Reporter: Pentru ca decizia de majorare a TVA-ului a fost luata intr-un interval foarte scurt de timp, marii producatori se plang de faptul ca nu vor avea timp sa-si adapteze soft-urile, sa schimbe preturile, va exista un blocaj pe piata in urmatoarele zile din aceasta cauza?

Sebastian Vladescu: Nu cred. Nu vad ce este atat de complicat sa schimbi 19 cu 25 intr-un soft … sau 19 cu 24.

Reporter: Spuneti-mi cum vor trebui modificate contractele deja incheiate?
Sebastian Vladescu: În general in contracte scrie un pret plus TVA. Nu ar trebui modificate foarte mult contractele, este acelasi pret plus TVA. TVA-ul nu este un cost.

Reporter: Ce veti face daca majorarea de TVA nu va aduce masurile scontate?
Sebastian Vladescu: Dumneavoastra intrebati daca avem in continuare planuri alternative. Întotdeauna avem planuri alternative pe care le veti vedea la momentul respectiv.
Reporter: Deci va asteptati sa fie?
Sebastian Vladescu: Nu, nu ne asteptam. Haideti sa facem o conventie. Este o discutie pe care o facem de sase luni de zile. Faptul ca exista planuri alternative nu inseamna automat ca ne dorim aplicarea acestor planuri alternative. Suntem obligati pentru ca suntem o institutie responsabila. Nu ne-am dorit aplicarea TVA-ului. A trebuit sa venim cu acesta masura pentru ca masura pe care noi am considerat-o normala, utila si eficienta nu am putut sa o implementam.

Reporter: Stim ca aveti posibilitatea de a impozita pensiile. De ce nu ati aplicat-o pe aceea?
Sebastian Vladescu: Decizia a fost aceea de majorare a TVA-ului.

Reporter: Domnule ministru as vrea sa va intreb cat va fi contractia economica, ce arata modelele dumneavoastra in urma majorarii fiscalitatii? Si care sunt instrumentele pe care veti fundamenta bugetul la rectificare?
Sebastian Vladescu: Deocamdata lucram la noua prognoza. În mod cert contractia economica va fi mai mare decat cea estimata. Vrem sa vedem si cifrele primului semestru, deci sa vedem ce spune prima estimare a statisticii dupa semestrul I. În mod cert atat tinta de crestere economica cat si tinta de curs vor fi modificate dupa aceasta masura. În ce masura, deocamdata se lucreaza sunt doar cateva zile si facem aceste estimari.

Referinte anexate:
Declaratia integrala (VIDEO)
Transcriere declaratie

- Publicitate -