STIATI CA: De peste 2 ani MFP „intreprinde demersurile necesare” si nu reuseste sa actualizeze brosurile infoTVA

56

Printr-un proiect finantat prin programul PHARE, in anul 2008, MFP si ANAF au publicat o serie de materiale de informare (pliante, brosuri) si au organizat o serie de conferinte pentru informarea contribuabililor privind reglementarile TVA.

Aceste materiale sunt postate pe siteul mfinante.ro, sectiunea infoTVA/Publicatii, si sunt preluate de majoritatea directiilor judetene de finante. Incepand cu 1 ianuarie 2010, reglementarile TVA au suferit modificari substantiale.

In luna august/septembrie 2009, in aceiasi sectiune, MFP publica Informare privind revizuirea brosurilor si fluturasilor, care mentioneaza:

Avand in vedere modificarile substantiale ale Titlului VI – Taxa pe valoarea adaugata din Codul fiscal, ca urmare a transpunerii in legislatia nationala a directivelor mentionate mai sus, se are in vedere revizuirea colectiei de pliante si a brosurilor publicate pe site-ul Ministerului Finantelor Publice, la adresa: http://infotva.mfinante.ro/wps/portal, sectiunea Publicatii si, in masura in care acestea intra sub incidenta noilor prevederi, se vor intreprinde demersurile necesare in vederea actualizarii publicatiilor cu respectivele modificari legislative.

Fiecare brosursa are o Nota, care mentioneaza: Regulile privind determinarea regimului TVA aferent serviciilor de natura intangibila primite de institutiile publice din Romania sunt valabile pentru operatiunile al caror fapt generator de taxa a intervenit pana la data de 31 decembrie 2009. Pentru stabilirea regimului TVA aferent serviciilor primite de institutiile publice al caror fapt generator de taxa intervine dupa data de 1 ianuarie 2010 urmeaza sa fie elaborata o noua brosura Servicii.

Informarea din anul 2009 este semnata de Mariana VIZOLI – DIRECTOR Directia de legislatie in domeniul TVA, Oana IACOB – Sef Serviciul TVA, Mirabela LAZAR – expert.

Suntem in martie 2012, si desi mfinante.ro a fost redesenat/reconstruit prin 2010, materialele tot nu sunt actualizate sau cel putin nu sunt eliminate de pe site. Mai asteptam ! Poate se asteapta noul Sistem TVA la MFP.

- Publicitate -