Ghidul Finantarilor Europene - de la idee la proiect

Ghidul Finantarilor Europene – de la idee la proiect (5 audiobook + o carte + un glosar)

Autor: Aida Catana, Violeta Stefanescu, Petre Paduraru, Carmen Boteanu, Victoria Hodina, Cezarina Falan, Catalina Soare, George Mares, Amalia Angheluta, Mihail Pitulice
Editura: ContaPlus

- Publicitate -

Categoria: Fonduri Europene / Ghiduri

Aparitie: martie 2012 ISBN: 978-973-88845-8-8, ISBN: 978-973-88845-9-5

Pagini: 5CD+70pg+288pg Format: CD + carti Nr. Volume: 7 Limba: ro

Pretul = 240 RON
Pretul redus (10%) = 216 RON prin comanda online pe CodFiscal.net – 

Prezentare Colectie:

Colectia contine 5 cd-uri audio, cartea ” Ghidul Finantarilor Europene de la idee la proiect” si „Glosarul Fondurilor Europene pe intelesul tuturor” si este dedicata in totalitate accesarii fondurilor europene.

Editura ContaPlus a lansat la inceputul lunii martie, colectia “Ghidul Finantarilor Europene – de la idee la proiect”, realizata de un grup de specialisti de renume, traineri şi consultanti în domeniul fondurilor europene, al achizitiilor publice si al auditului, având o vastă experienţă în domeniul accesării şi utilizării fondurilor structurale şi de coeziune, sub coordonarea doamnei Aida Catana.
Colectia se adreseaza tuturor acelora care vor sa afle detalii relevante despre fondurile europene gestionate de institutii din Romania si de Comisia Europeana.

In cadrul colectiei sunt prezentate si ilustrate toate oportunitatile de finantare disponibile pentru perioada de programare, precum si sursele de informare existente in acest moment, pentru fiecare tip de program descris, modalitatile de accesare ale acestora de catre sectorul public si privat, aspecte legate de achizitii publice si audit, dezvoltarea regionala, a resurselor umane, cresterea capacitatii administrative sau respectarea mediului. Pe masura ce ascultam povestea fondurilor structurale, suntem indrumati pas cu pas catre elaborarea si implementarea corecta a unui proiect cofinantat din fonduri europene, ce aduce beneficii noua tuturor, prin impactul pozitiv.

Colectia Ghidul Finantarilor Europene – de la idee la proiect cuprinde:

1. Politici si finantari europene [audiobook]
Autori: Aida Catana –Format: Format electronic – CD
Primul audiobook intitulat “ Politici si finantari europene” contine prezentarea asa – numitei povesti a principalelor politici si fonduri alocate pentru indeplinirea obiectivelor acestora. Drumul de la idee la proiect este prezentat in a doua parte, astfel incat fiecare ascultator sa aiba la indemana un exemplu de abordare care sa poata fi utilizat in contextul in care acesta este interest de accesarea fondurilor europene. Autoarea face referire la cele mai utilizate concepte, precum si sistemul institutional implicat in managementul si controlul fondurilor europene in Romania.

2. Finantari europene pentru mediu si dezvoltare regionala [audiobook]
Autori: Victoria Hodina, Petre Paduraru – Format: Format electronic – CD
Al doilea audiobook “ Finantari europene pentru mediu si dezvoltare regionala” contine prezentarea Programului Operational Sectorial Mediu ( POS Mediu)si a Programului Operational Regional (PO REGIO).Se pune accentul pe prezentarea obiectivului general, a obiectivelor specifice si a axelor prioritare. In plus autorii si-au concentrat atentia asupra rolului pe care companiile private il pot avea ca si contractori ai serviciilor si lucrarilor finantate din fonduri europene

3. Finantari europene pentru companii private si aspecte importante in domeniul ajutorului de stat [audiobook]
Autori: Carmen Boteanu, Violeta Stefanescu – Format: Format electronic – CD
In al treilea audiobook “Finantari europene pentru companii private si aspecte importante in domeniul ajutorului de stat” este prezentat Programul Operational “Cresterea Competitivitatii Economice”. Acest audiobook descrie obiectivele, axele prioritare, domeniile majore de interventie si totodata sumele minime si maxime ce pot fi accesate. Asa cum arata si titlul, companiile private sunt principalii beneficiari eligibili ai acestui program. Ultima parte a acestui CD audio se axeaza pe modul in care fondurile europene sunt acordate fara a incalca reglementarile ajutorului de stat.

4. Finantari europene pentru resurse umane, dezvoltarea capacitatii administrative si rolul achizitiilor publice in realizarea proiectelor cu finantare europeana [audiobook]
Autori: Catalina Soare, Cezarina-Rozalia Falan, Amalia Angheluta – Format: Format electronic – CD
Al patrulea audiobook numit ”Finantari europene pentru resurse umane, dezvoltarea capacitatii administrative si rolul achizitiilor publice in realizarea proiectelor cu finantare europeana” contine prezentarea Programului Operational Sectorial” Dezvoltarea resurselor umane” (POS DRU) si a Programului Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative (PO DCA). Acest audiobook contine descrierea obiectivelor si axelor prioritare, subliniind pentru fiecare, categoriile de beneficiari eligibili, grupurile tinta si sumele alocate. De asemenea se pune accentul si pe problematica achizitiilor publice. In final au fost facute o serie de recomandari menite sa ajute potentialii beneficiari sa evite problemele ce pot aparea in implementarea proiectelor. Cunoasterea acestor aspecte este necesara inca din faza de realizare a cererii de finantare.

5. Audit si puncte nevralgice in accesarea fondurilor europene [audiobook]
Autori: George Mares, Mihail George Pitulice, Violeta Stefanescu – Format: Format electronic – CD
Al cincilea audiobook numit ” Audit si puncte nevralgice in accesarea fondurilor europene” descrie rolul pe care auditul il poate avea in utilizarea fondurilor europene. Autorii acestui audiobook aduc in prin plan rolul pe care auditul in general cat si auditul intern il au in buna gestionare a fondurilor publice. De asemenea, este subliniat inca o data rolul pe care respectarea procedurilor de achizitii publice il are in aplicarea de sanctiuni si corectii in urma auditului operational, realizat pentru proictele cu finantare europeana. Acest audiobook ofera ascultatorilor exemple, spete, din alte state care au acces de multi ani la aceste fonduri europene si pune accentul pe punctele nevralgice si aspectele ce pot duce la aparitia unor litigii.

6. Glosarul Fondurilor Europene pe intelesul tuturor [carte]
Autori: Aida Catana, Cezarina Falan, Violeta Stefanescu ISBN: 978-973-88845-9-5 Format: Carte Suport hartie Numar pagini: 70 pagini
„Glosarul fondurilor europene pe intelesul tuturor” cuprinde o selectie a celor mai relevanti termeni utilizati in domeniul fondurilor europene care se regasesc in prezenta colectie de audiobook-uri. Avem incredere ca prezentul glosar si colectia, in ansamblul ei, reprezinta un instrument de informare util pentru cei interesati de acest domeniu, deopotriva sensibil, important si actual. Glosarul a fost elaborat de doamnele Cezarina Falan si Violeta Stefanescu, experti juristi cu vasta experienta in accesarea fondurilor europene si implementarea proiectelor ce beneficiaza de cofinantare europeana, precum si coautoare a numeroase lucrari de specialitate in acest domeniu. Coordonatoarea intregii colectii care include si acest glosar este doamna Aida Catana, trainer si consultant in domeniul accesarii si utilizarii fondurilor europene si al managementului de proiect.

7. Ghidul Finantarilor Europene de la idee la proiect [carte]
Autori: Aida Catana, Larisa Ofiteru ISBN: 978-973-88845-8-8 Format: Carte Suport hartie Numar pagini: 288 pagini
Ghidul finantarilor europene se adreseaza tuturor acelora care vor sa afle detalii despre fondurile europene care sunt gestionate fie de institutii din Romania, fie de Comisia Europeana. Ghidul demonstreaza ca proiectele din foarte multe domenii isi pot gasi o sursa de finantare, insa informatiile de aici reprezinta doar primul pas. Este nevoie apoi de o analiza aprofundata a conditiilor specifice fiecarui program si de realizarea proiectului intr-un mod care sa raspunda cerintelor si exigentelor finantatorului.

BONUSURI: 10% Discount daca achizitionezi colectia prin CodFiscal.net. Cumpara Colectia si beneficiezi de 5% discount la toate cursurile de specialitate sustinunte de dna. Aida Catana. Pentru informatii suplimentare va invitam sa contactati editura pe www.proiect-contaplus.ro sau la numarul telefon 0735 211 513.

Evenimentul de lansare a avut loc pe 6 martie 2012, la libraria Carturesti Verona.

Despre Proiect ContaPlus [TTINI SMART IDEAS SRL]
Proiect ContaPlus este furnizor de formare profesionala acreditat CNFPA (Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor) si furnizor de training personalizat, adaptat tipicului de activitate al fiecarei organizatii, oferindu-va ocazia de a obtine o specializare in domenii precum : Achizitii Publice, Audit, Contabilitate, Financiar, Fiscalitate, Fonduri Structurale, Management, Marketing si Vanzari, Resurse Umane, Soft Skills.

- Publicitate -