CURS ACREDITAT Poiana Brasov: Managementul proiectului si cererea de finantare pentru obtinerea fondurilor europene

175
20 – 22 aprilie 2012, Poiana Brasov

cursuri audit

MANAGEMENTUL PROIECTULUI SI CEREREA DE FINANTARE PENTRU OBTINEREA FONDURILOR EUROPENE – Cod COR 242 101 – Manager Proiect, sau Cod COR 242 213 – Expert Accesare Fonduri Structurale si de Coeziune Europene
Lector: Dna Aida CATANA, Senior Consultant – Proiecte Europene, specialist in management de proiect, elaborarea cererilor de finantare in vederea obtinerii fondurilor europene, realizarea de documente in domeniul planificarii strategice in context european.
Taxa de participare:

1.500 lei

participant (TVA inclus)

Taxa de participare include: • accesul la programul de instruire; • suportul de curs si materialele auxiliare; • taxa examinare CNFPA; • certificat de absolvire & anexa denumita “Supliment descriptiv al certificatului”; • cazare (2 nopti, camera dubla) si masa; • pauzele de cafea. Bonus: cazare gratuita insotitor

 

Oferte si reduceri speciale:

• Reducere 5% pentru inscrierea la program prin CodFiscal.net
• Reducere 5% daca se inscriu 2 participanti de la aceeasi firma sau institutie.
• Reducere 10% daca se inscriu cel putin 3 participanti de la aceeasi firma sau institutie.
• Reducere 5% pentru 2 participanti din aceeasi firma/institutie care aleg sa fie cazate in aceeasi camera de tip dublu.

 

Organizator:
Proiect ContaPlus [SC Ttini Smart Ideas SRL] – www.proiect-contaplus.ro

 

Acreditari/ Certificari:
Program de perfectionare profesionala autorizat de
-Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale – Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului -Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor
Cod COR 242 101 – Manager Proiect, sau Cod COR 242 213 – Expert Accesare Fonduri Structurale si de Coeziune Europene
În urma examenului, absolventii primesc certificat de absolvire insotit de o anexa denumita “Supliment descriptiv al certificatului”.

 

Locul de desfasurare: Hotel 3***, Poiana Brasov.

Durata/Program: 3 zile
20 aprilie – Vineri: 17:00 – 20:00 (curs);
21 aprilie – Sambata: 09:30 – 17:00 (curs);
22 aprilie – Duminica: 09:30 – 12:30 (curs)
22 aprilie – Duminica: 12:30 – 13:30 (examinare CNFPA).

Modalitati de inscriere: 
– online, completati Formularul de inscriere online;
– prin fax/email, completati si transmiteti formularul de inscriere Formular inscriere curs ProiectContaPlus CFNET (format MS Word) prin fax la +40 318 154 789 sau pe email la info[@]codfiscal[.]net.

Scopul programului:
Cursul isi propune formarea abilitatilor de management al proiectului prin parcurgerea sistematica a etapelor de stabilire a scopului, planificare, implementare si gestionare a resurselor de timp, umane si financiare, precum si pregatirea firmelor private si a functionarilor publici pentru realizarea si implementarea de proiecte cu finantare europeana. Participantii vor cunoaste principiile, legislatia si procedurile prin care pot fi accesate Fondurile Structurale ale Uniunii Europene in Romania.

Tematica abordata
Modulul 1. Finantarile europene pentru Romania 2007 – 2013
Politici si programe europene, tipuri de fonduri disponibile; Bugetul alocat politicii de dezvoltare regionala si coeziune; Programe in sistem de management centralizat; Programe in sistem de management descentralizat la nivel european; Surse de informare si baze de date; Evolutia politicii de dezvoltare regionala pentru care sunt alocate fondurile structurale si de coeziune; Politica de angajare a fortei de munca si abordarea strategica la nivel european; Politica de mediu si de transporturi la nivel european; Dezvoltarea durabila si egalitatea de sanse la nivel European; Fondul European pentru Dezvoltare Regionala; Fondul Social European; Fondul de Coeziune; Regulamentele in baza carora functioneaza fondurile structurale si de coeziune; Rolul parteneriatelor; Identificarea partenerelor – exemple de baze de date; Planul National de Dezvoltare al Romaniei 2007 – 2013; Cadrul National Strategic de Referinta 2007 – 2013; Programele Operationale Sectoriale; Programele de Cooperare Teritoriala.
Modulul 2. Exemple de proiecte de succes
Proiecte finantate din Fondul Social European; Proiecte finantate din Fondul European de Dezvoltare Regionala; Exemple de proiecte finantate din Fondul de Coeziune.
Modulul 3. Uniunea European 2020
Strategia UE 2020; Initiativele emblematice: „O agenda digitala pentru Europa”, „Tineretul in miscare”, „O Uniune a inovarii”, „O politica industriala adaptata erei globalizarii”, „O agenda pentru noi competente si locuri de munca: o contributie europeana la ocuparea integrala a fortei de munca”, „Platforma europeana de combatere a saraciei si a excluziunii sociale: un cadru european pentru coeziunea sociala si teritoriala”, „O Europa eficienta din punct de vedere al utilizarii resurselor”; Propuneri de modificare a regulamentelor in baza carora functioneaza fondurile structurale.
Modulul 4 Managementul de proiect
Etapele Project Cycle Management: planificare, identificare, formulare, implementare, audit si evaluare; Analiza SWOT; Arborele problema; Actorii intersati si matricea actorilor; Identificarea grupului tinta; Stabilirea obiectivitatilor; Stabilirea activitatilor; Durata si succesiunea activitatilor; Diagrama Gantt; Planul resuselor; Planul de achizitii; Estimarea bugetara; Asigurarea dezvoltarii durabile; Egalitatea de sanse; Sustenabilitate.
Modulul 5 Cererea de finantare
Formularea obiectivele SMART; Justificarea proiectului; Descrierea obiectivelor; Descrierea activitatilor; Coerenta cu alte politici nationale si europene; Prezentarea grupului tinta si a constrangerilor; Beneficiarii proiectului; Estimarea rezultatelor; Prezentarea echipei; Planulde comunicare; Metodologie; Sustenabilitate; Prezentarea aplicantului si a partenerilor; Anexele tehnice; Tipuri de cereri de finantare; Completarea cererii de finantare.
Tutoriat on-line 7 zile

Metode utilizate: exercitiu, lucru in echipa, studiu de caz, prezentare. Durata: 3 zile

Avantaje:
 Veti obtine certificatul de Manager Proiect recunoscut de Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor, cod COR 242 101, sau cel de Expert Accesare Fonduri Strucurale si de Coeziune Europene, cod COR 242 213 (la alegere, nu impreuna);
 Veti dobandi cunostinte si abilitati in domeniul managementului de proiect;
 Interactionati cu specialisti in domeniu si persoane cu aceleasi interese.

Conditii examinare:
Pentru inscrierea la examenul de absolvire, cursantii trebuie sa faca dovada urmatoarelor documente:
 Copie buletin/carte de identitate;
 Copie certificat de nastere;
 Copie certificat de casatorie (daca este cazul);
 Copie dupa diploma de absolvire a unei institutii de invatamant superior.

Alte programe de formare profesionala
[RSSImport display=”5″ feedurl=”http://feeds.feedburner.com/formareprofesionala/”]

- Publicitate -