Hotnews.ro a publicat un articol realizat de Dan Popa despre rezultatele ANAF, despre fiscalizarea agriculturii si evaziuniea fiscala. ANAF sustine ca a atras la buget 4,93 miliarde de lei, adica 0,81% din PIB.

Presedintele ANAF, Sorin Blejnar, sustine ca masurile de combatere a evaziunii fiscale luate de catre ANAF si institutiile subordonate in perioada 1 ianuarie – 7 aprilie 2012 vor alimenta bugetul cu 4,93 miliarde lei, reprezentand 0,81% din PIB. „Analitic, suma e compusa din obligatii suplimentar stabilite, TVA respins la plata, confiscari, diminuarea pierderii fiscale, masuri asiguratorii si prejudicii aferente sesizarilor penale”, a declarat Sorin Blejnar pentru HotNews.ro, precizand ca ANAF nu este singura institutie care stabileste obligatii de plata.

Declaratiile au fost facute in contextul in care mai sunt 7 zile pana cand expira termenul dat de premierul Ungureanu cu privire la colectarea de venituri la buget de circa 1,5% din PIB din combaterea evaziunii fiscale, acesta fiind considerat un obiectiv de siguranta nationala.

Referinte anexate:
articol Hotnews.ro 10.04.2012

- publicitate -