Seful ANAF a fost revocat din functie – declaratii si reactii

38

Marti, 17 aprilie 2012, Sorin Blejnar a fost revocat de la conducerea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) de premierul Mihai Razvan Ungureanu, decizia de eliberare din functie fiind semnata de seful Guvernului, informeaza Guvernul.
Primul-ministru a semnat decizia de numire a lui Şerban Pop în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.
Deciziile intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al României.
Sorin Blejnar a primit sarcina de a coordona activitatea departamentului de control al marilor averi din cadrul ANAF, au declarat agentiei Mediafax surse oficiale.

Premierul Mihai Razvan Ungureanu declara pe 18 aprilie a.c.:

În două luni am avut suficient timp pentru a vedea cum îşi face treaba ANAF şi să fac o evaluare a tipului de management practicat de această instituţie. Vă spun, am fost dezamăgit. Aş fi preferat să mi se spună acum două luni că ţinta pe care am fixat-o nu este realistă. Structura care funcţiona sub domnul Blejnar nu avea anvergura necesară.

L-am ales pe domnul Pop pe competenţe profesionale, nu politice. Are un singur mare defect, pe care mi-l asum, nu este membru de partid. Sun convins că nu va dezamăgi.

Voi avea o discuţie cu domnul Drăgoi. Trebuie să lămurească legătura cu un om de afaceri care figurează cu mari datorii la stat.

Referinte anexate:
Mihai Razvan Ungureanu, critici dure la adresa ANAF: Rapoartele Curtii de Conturi si Corpului de Control arata management defectuos si deficiente in cooperarea cu alte institutii/MAI nu a avut acces la date – Hotnews 18 aprilie
Blejnar, zis şi Naşu’ Mare, va controla marile averi – Jurnalul National 18 aprilie
– Şeful Fiscului, Sorin Blejnar, a fost revocat din funcţie. În locul lui vine fostul şef de cabinet al lui Tănăsescu, din timpul guvernului Năstase. El a mai lucrat la Tăriceanu. Boc l-a demis – ZF 17 aprilie
– Comunicatul de presa al Guvernului >

- Publicitate -