Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a publicat online pentru dezbatere publica proiectul de Ordin pentru aprobarea modelului si continutului formularului (307) „Declaratie privind sumele rezultate din ajustarea taxei pe valoarea adaugata”.

Prin OPANAF nr. 3194/2011 a fost aprobat modelul formularului 307 „Declaratie privind sumele rezultate din ajustarea taxei pe valoarea adaugata, in situatia in care beneficiarul transferului de active sau locatarul/utilizatorul activelor corporale fixe achizitionate printr-un contract de leasing nu este persoana inregistrata in scopuri de taxa pe valoarea adaugata”, utilizat pentru declararea sumei rezultate ca urmare a ajustarilor taxei pe valoarea adaugata, conform art. 128 alin. (4), art. 148, 149 sau 161 din Codul fiscal, dupa caz, in situatia in care beneficiarul transferului de active sau locatarul/utilizatorul activelor corporale fixe achizitionate printr-un contract de leasing este o persoana impozabila care nu este inregistrata in scopuri de TVA conform art. 153 din Codul fiscal si nu se va inregistra in scopuri de TVA ca urmare a transferului dreptului de proprietate asupra bunurilor.

Avand in vedere noile prevederi legale, ANAF propune completarea formularului (307) cu noi rubrici necesare ajustarilor de taxa efectuate dupa anularea inregistrarii in scopuri de TVA conform art.153 alin. (9), precum si adaptarea corespunzatoare a instructiunilor de completare.

Documente anexate:
Proiect ordin
Anexa 1 – model formular
Anexa 2 – instructiuni completare
Anexa 3 – caracteristici tiparire
Referat de aprobare 

- publicitate -