Codul Fiscal republicat (declaratii / promisiuni oficiale)

55

14.01.2010 – Sebastian Vladescu, ministrul finantelor publice
Ministerul Finantelor va aduce modificari la Codul Fiscal in urmatoarele doua luni si va republica legea, avand ca obiectiv principal reglementarea zonelor cu probleme in ceea ce priveste evaziunea fiscala, a declarat, joi, ministrul Finantelor, Sebastian Vlădescu.
„Vom emite o ordonanta de modificare a Codului Fiscal, iar dupa aceea vom republica legea cu toate modificarile din ultimii ani. Ne intereseaza in primul rand zonele cu evaziune fiscala”, a spus Vladescu.
(sursa mediafax.ro 14.01.2010)

14.01.2010 – Gheorghe Gherghina, secretar de stat la MFP
„Formele de aplicare a impozitului minim si celui pe venitul microintreprinderilor sunt in analiza. Ar trebui aprobate pana la finalul lunii”
Gheorghe Gherghina, secretar de stat la Ministerul Finantelor Publice a declarat joi, 14 ianuarie ca formele in care vor fi aplicate cele doua impozite precum si alte propuneri de modificare a Codului Fiscal sunt in analiza si vor fi aprobate cel mai probabil pana la finalul lunii ianuarie, prin Ordonanta de Urgenta.
Gherghina a declarat ca mai sunt in discutie si alte modificari care au fost preluate din amendamentele PNL la Proiectul legii bugetului de stat, care au fost respinse in plenul Parlamentului. Dintre acestea, potrivit lui Gherghina, ar avea „cea mai mare sansa sa fie aprobata” micsorarea penalitatilor pentru persoanele juridice la intarzierea platii obligatiilor catre bugetul de stat
. (via hotnews.ro 14.01.2010)

- Publicitate -

14.01.2010 – Sebastian Vladescu, ministrul finantelor publice
Ministerul de Finante intentioneaza sa republice Codul Fiscal si codul de procedura fiscala, existand posibilitatea ca unele amendamente la legea bugetului pe 2010 respinse in Parlament, sa fie incluse in aceste acte normative, a declarat joi ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu.
El a dat ca exemplu amendamentul referitor la reducerea penalitatilor de intarziere la plata impozitului de catre populatie de la 0,1% la 0,05%. Amendamentul a fost respins in plen saptamana aceasta insa ar putea fi inclus in noul act normativ.
(via zf.ro 14.01.2010)

15.10.2009 – Mircea Geoana, presedinte Senat
„Avem o majoritate in Parlament care trebuie sa decida, avem 65%, iar prima masura in atentia Legislativului este Codul Fiscal. Codul Fiscal este la Parlament si putem sa-l influentam in bine. Trebuie sa constituim un grup de lucru in care sa-i atragem si pe cei de la PDL. Ei au si oameni buni. Nu înseamna ca daca e de la PDL nu e bun, daca e de la PSD e bun”, a afirmat Geoană. (via mediafax.ro 15.10.2009)

11.03.2009 – Gheorghe Pogea, ministrul finantelor publice
Reporter: Cand veti finaliza Codul Fiscal pentru ca legea spune ca de regula acesta este adoptat cu sase luni inainte de a intra in vigoare ?
Gheorghe Pogea: Codul Fiscal nu va intra in vigoare mai repede de sase luni de la data terminarii lui. Multe dintre proiectele sau modificarile vor intra in vigoare incepand cu anul 2010. Exceptand calendarul de accelerare a accizelor – care l-am facut cunoscut din aprilie – pentru tutun si bauturi fermentate.
Reporter: Cand il veti pune pe site ? Cand va deveni public ?
Gheorghe Pogea: Vrem ca acest Cod Fiscal sa treaca mai bine prin filtrul expertilor, ca sa nu mai apara probleme de genul accizarii brichetelor si revistelor. Parerea mea este ca in doua saptamani proiectul de Cod Fiscal, sper sa nu gresesc, va fi pus pe site, pentru ca avem multe consultari si vrem sa avem discutii si cu societatile specializate in taxe si cu mediul de afaceri.
Reporter: Si daca imi permiteti o precizare, cand il veti trimite la Parlament? Cand il veti adopta in Guvern /…/
Gheorghe Pogea: Mi-ati pus o intrebare grea, pentru ca depinde cat de mult dureaza, sa nu spunem negocierea, ci elaborarea lui impreuna cu mediul de afaceri si cu specialistii… În orice caz, nu avem interesul ca sa il amanam si propunerea noastra a fost ca in prima parte a anului acest cod sa fie finalizat. Va multumesc.
(gov.ro 11.03.2009)

26.02.2009 – Dragos Doros, director al departamentului de legislatie impozite directe MFP
Noul Cod fiscal va fi publicat pe site-ul Ministerului de Finante pentru dezbatere publica intr-un termen “de ordinul zilelor”, a declarat joi Dragos Doros, director al departamentului de legislatie impozite directe din cadrul Ministerului de Finante, la forumul de legislatie si fiscalitate TaxEu.
“Rescrierea Codului fiscal urmeaza sa fie finalizata pana la 31 martie, urmand ca pana la 30 iunie sa fie aprobat de Parlament. Noi incercam sa-l publicam pentru dezbatere cat mai repede”, a spus Dragos Doros.
Noul Cod fiscal promite sa fie “mai clar, mai simplu”, iar una dintre principalele prevederi este neimpozitarea profitului reinvestit, aplicabila inca din 2009
. (via zf.ro 26.02.2009)

13.02.2009 – surse guvernamentale
Guvernul va abroga Codul fiscal aflat in vigoare si va elabora unul nou care va fi prezentat Executivului ca lege pana la sfarsitul lunii martie, avand in vedere numeroasele modificari si completari efectuate in ultimii ani, au declarat ieri surse guvernamentale. Intentia de abrogare a Codului fiscal si de elaborare a unui nou proiect de lege privind Codul fiscal a fost deja inclusa intr-un document guvernamental. Legea privind Codul fiscal a fost aprobata de Parlament la sfarsitul anului 2003 si a intrat in vigoare la 1 ianuarie 2004, fiind modificata de mai multe ori in ultimii ani prin proiecte de lege sau ordonante de urgenta. (via zf.ro 13.02.2009)

19.01.2009 – reprezentanti MFP
Reprezentantii Ministerului Finantelor Publice au promis partenerilor sociali din grupurile de lucru, sindicate si patronate, ca vor rescrie Codul fiscal cu toate modificarile, inclusiv cele privind masurile anticriza, si vor republica legea pana la 31 martie.
„Este nevoie de un Cod fiscal mult mai clar si mai simplu de parcurs. Finantele au promis republicarea lui pana la data de 31 martie cu toate modificarile care vor fi aduse pana atunci”, a declarat un reprezentant al sindicatelor prezent la discutii.
(via zf.ro 19.01.2009)

18.09.2006 – Catalin Doica, secretar de stat MFP
Codul Fiscal va fi republicat in Monitorul Oficial la 1 noiembrie, cu toate modificarile aparute, a declarat astazi secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice, Catalin Doica. Pana la jumatatea lunii octombrie urmeaza sa fie finalizat proiectul normelor de aplicare, care va fi apoi supus dezbaterii publice si prezentat Executivului pana la jumatatea lunii noiembrie, a precizat Doica. (via zf.r0 18.09.2006)

- Publicitate -