Paradisurile fiscale si centrele financiare offshore. Editia 2      
Editura: C.H. Beck Autor: Buzan Cristian George Colectie: În afara colectiilor economie
Pret: 38.90 Lei 978-606-18-0033-9 Data aparitiei: 30 Apr 2012 Nr pagini : 232
Descriere: Lucrarea de fata se constituie intr-un demers util si interesant de cercetare a pozitionarii si impactului paradisurilor fiscale si centrelor financiare offshore in contextul relatiilor economice internationale. Abordarea acesteia armonizeaza cercetarea stiintifica cu utilitatea demersului practic in folosirea paradisurilor fiscale si a centrelor offshore in strategia de dezvoltare a societatilor comerciale.
Indiferent de estimari, este cert ca impactul paradisurilor fiscale si al centrelor offshore asupra economiei mondiale este considerabil: de exemplu, state ca insulele Cayman sau Bermuda sunt lideri mondiali in industria financiar-bancara, iar altele, precum Insulele Virgine Britanice si insulele Canalului Manecii detin recordul la numarul de societati comerciale offshore.
Încurajate de acutizarea fenomenului de globalizare financiara, paradisurile fiscale si centrele offshore detin si alte recorduri: sunt pe primele locuri in ceea ce priveste numarul de banci raportat la numarul de locuitori, volumul de investitii primite si cele pe care le efectueaza.

Este evident ca nivelul semnificativ al fondurilor banesti derulate prin intermediul paradisurilor fiscale si al centrelor offshore este foarte tentant pentru criminalitatea financiara. În acest sens, folosirea entitatilor multiple de tip ecran si derularea de operatiuni economice fictive sunt doar cateva din tehnicile pe care unii agenti economici le folosesc in activitatile lor ilicite.

Bazele statisticii economice
Editura: C.H. Beck Autor: Duguleana Liliana Colectie: Economie – teorie
Pret: 49.90 Lei 978-973-115-969-0 Data aparitiei: 21 Mar 2012 Nr pagini : 360
Descriere: Aceasta carte se adreseaza studentilor de la facultatile cu profil economic si social, economistilor, sociologilor, inginerilor economisti, managerilor si tuturor celor interesati in cunoasterea si utilizarea analizelor, metodelor si tehnicilor statistice, respectiv in studiul fenomenelor economico-sociale.
Fiecare capitol al cartii de fata cuprinde elemente de teorie si practica statistica, cu exemple rezolvate, probleme si exercitii propuse, lucrari statistice utilizand produsul informatic Excel, insotite de raspunsuri si explicatii. Lucrarea cuprinde indrumari privind utilizarea facilitatilor produsului Microsoft Excel, in abordarea si rezolvarea aplicatiilor prezentate.
Parcurgerea acestei carti reprezinta pregatirea de baza pe care trebuie sa o aiba in continuare cei care doresc sa urmeze programe de studii de masterat si doctorat in domeniul economic.

Protectia penala a pietei de capital
Editura: C.H. Beck Autor: Tiganoaia Adrian-Catalin Colectie: Drept penal
Pret: 32.90 Lei 978-606-18-0042-1 Data aparitiei: 18 Mai 2012 Nr pagini : 248

Descriere: Lucrarea reprezinta un studiu aprofundat al infractiunilor prevazute in Legea nr. 297/2004 privind piata de capital, cu modificarile si completarile ulterioare. Porneste de la identificarea continuturilor legale ale acestora cu sanctiunile aferente, analizeaza apoi aspectele comune tuturor acestor infractiuni, pentru ca in final sa fie analizata fiecare infractiune in parte.

Întrucat, in opinia autorului, Legea nr. 297/2004 ar trebui sa inregistreze progrese semnificative la capitolul tehnica legislativa in materia incriminarii, sunt sesizate deficientele in aceasta privinta si se propune un model de incriminare a acestor fapte, care sa aiba avantajul de a contine, in general, norme penale complete, distincte pentru fiecare comportament prohibit in parte, de a diversifica arealul sanctionator, in functie de calitatea subiectului activ si de a spori sanctiunile in raport cu cele existente in prezent.
La propunerea de sporire a sanctiunilor, s-a tinut seama si de conceptia de ansamblu, manifestata la nivelul Noului Cod penal, aceea de a scadea pedepsele in raport cu cele prevazute in Codul penal in vigoare. Asa fiind, modelul isi va pastra validitatea si dupa intrarea in vigoare a Noului Cod penal, existand corelare.

 

- Publicitate -