MEDIAFAX: Lista activitatilor impozitate forfetar

60

20.01.2010: „ANAT a solicitat miercuri clarificarea impozitarii firmelor din turism, iar reprezentantii Ministerului Finantelor au precizat ca impozitul forfetar nu se va aplica agentiilor de turism şi turoperatorilor”, a declarat Corina Martin, presedinta Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT). (via mediafax.ro 20.01.2010)

15.01.2010: „În aceste zone (impozit pe numarul de mese, de camere, de paturi -n.r.) va trebui gasit un parametru de impozitare, si va mai trebui gasit ceva … va trebui definita notiunea de vad comercial. Aici vom avea principala problema in opinia mea, nu daca impozităm suprafata, numarul de scaune, lungimea barului sau puterea boxelor dintr-un bar. La pompe funebre se poate discuta despre numarul de operatiuni”, a declarat Sebastian Vladescu, ministrul finantelor publice, pentru Pro TV. (via stirileprotv.ro 15.01.2010)

15.01.2010: „Se intentioneaza ca in semestrul doi sa transformam impozitul minim in impozit forfetar in zona unde este evaziune fiscala mare, precum saloane de frumusete, restaurante, unde nu se elibereaza bonuri, unde nu exista case de marcat”, a spus vicepresedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), intr-o conferinta de presa organizata de Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri. (via mediafax.ro 15.01.2010)

Surse guvernamentale au declarat in exclusivitate agentiei MEDIFAX ca a fost realizata o lista care cuprinde 26 de activitati care vor fi fiscalizate pe baza unui impozit forfetar (impozit minim), deoarece se apreciaza ca au cel mai mare risc de evaziune fiscala. Lista este doar o propunere, si luni, 18.01.2010, se va discuta la Ministerul Finanţelor daca se completeaza sau daca se reduce, precum si despre un criteriu standard pentru toate activitatile, au declarat aceleasi surse.
Lista cuprinde urmatoarele activitati:
– hoteluri şi alte facilitati de cazare similare,
– facilitati de cazare pentru vacante si perioade de scurta durata (ex: pensiunile, cabanele)
– parcuri pentru rulote, campinguri si tabere, alte servicii de cazare.
– restaurantele,
– activitatile de alimentatie (catering) pentru evenimente,
– alte activitati de alimentatie,
– baruri si alte activitati de servire a bauturilor,
– agentiile turistice, tur-operatorii si firmele care asigura alte servicii de rezevare si asistenta turistica,
– centrele de fitness,
– parcurile de distractii si alte activitati recreative si de distractive,
– servicii de reparare a calculatoarelor si a echipamentelor periferice, echipamentelor de comunicatii,
– servicii de reparare a dispozitivelor de uz gospodaresc si cele pentru casa si gradina
– centrele de reparare a incaltamintei si a articolelor din piele, a mobilei si a furniturilor casnice, a ceasurilor şi a bijuteriilor,
– servicii de reparare a articolelor de uz personal si gospodaresc, spalare si curatare a articolelor textile si a produselor din blana,
– coafura, frizeria si alte activitati de infrumusetare si intretinere corporala,
– serviciile de pompe funebre. (sursa mediafax.ro 14.01.2010)

- Publicitate -