ANAF: Vectorul fiscal al microintreprinderilor va fi modificat din oficiu

212

COMUNICAT DE PRESA 28 ianuarie 2010, nr. 1090105 (AGENTIA NATIONALA DE ADMINISTRARE FISCALA – Directia de Comunicare, Relatii Publice si Mass-Media):

Contribuabilii platitori pana la 31.12.2009 de impozit pe venitul microintreprinderilor devin, incepand cu luna ianuarie 2010, platitori de impozit pe profit.
Conform Codului de Procedură Fiscala si urmare a modificarii regimului de impozitare, aceasta categorie de contribuabili are obligatia depunerii la organul fiscal a declaratiei de mentiuni 010.
Pentru a evita aglomeratia la unitatile fiscale, presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala a emis un ordin potrivit caruia organele fiscale vor modifica, din oficiu, vectorul fiscal pentru contribuabilii aflati in prezent in aceasta situatie.
Ca urmare, contribuabilii inregistrati în evidentele fiscale, la 31.12.2009 ca platitori de impozit pe venitul microintreprinderilor nu trebuie sa se prezinte la organul fiscal competent pentru depunerea declaratiei de mentiuni 010.
Totodata, incepand cu anul 2010 acesti contribuabili nu mai beneficiaza de derogarea privind declararea si plata trimestriala a impozitelor si contributiilor aferente veniturilor din salarii, acestea urmand sa fie declarate si platite lunar.

sursa: anaf.ro – comunicat-ANAF

- Publicitate -