„Monitorul Oficial a fost trecut din subordinea Camerei Deputaţilor în cea a Secretariatului General al Guvernului, care va numi directorul-general, acesta fiind şi preşedintele Consiliului de Administraţi”, au arătat sursele citate de Mediafax.

Având în vedere că “la nivelul Regiei Autonome Monitorul Oficial se manifestă disfuncţionalităţi importante“, Guvernul a adoptat în ședința sa de miercuri, 27 iunie 2012, o Ordonanța de Urgență prin care RAMO trece în subordinea Camerei Deputaților în subordinea Secretariatului General al Guvernului.

Referindu-se la motivatia adoptarii acestei masuri, dr. Dan Mihalache, Secretarul General al Guvernului, a declarat miercuri seara la TVR info: “Sunt considerente de ordin practic, tinand cont ca Guvernul este principalul emitent de acte normative, e normal ca aceasta regie sa fie in subordinea Guvernului. Guvernul lucreaza si cand Parlamentul are vacanta. Incercam sa facem ca Monitorul Oficial sa devina un serviciu public in slujba cetateanului. Nu mi se pare normal ca anumite hotarari sa poata fi accesate pe site-ul ministerelor, dar la Monitorul Oficial sa poata fi accesate doar contra cost. Informatiile vor fi accesibile gratuit oricarui cetatean“.

Referințe anexate / Surse:
realitatea.net
juridice.ro

- Publicitate -

1 COMENTARIU

  1. […] – tot în iunie 2012, dl. Dan Mihalache (PNL: pe atunci Secretar general adjunct al Guvernului, din martie 2013, Secretar general adjunct al Senatului) a declarat pentru TVR info că : “…. Incercam sa facem ca Monitorul Oficial sa devina un serviciu public in slujba cetateanului. Nu mi se pare normal ca anumite hotarari sa poata fi accesate pe site-ul ministerelor, dar la Monitorul Oficial sa poata fi accesate doar contra cost. Informatiile vor fi accesibile gratuit oricarui cetatean“. Declarația a fost făcută în contextul în care RAMO a fost trecut în subordinea Guvernului. […]