Utilizarea de firme offshore nu este doar o caracteristica a economiei moderne actuale. Diverse forme de paradisuri fiscale au aparut inca din Grecia antica, atunci cand comertul se facea pe anumite insule pentru a se evita taxele din orasele – stat. Companiile offshore reprezinta o alternativa eficienta de protejare a averii atat pentru indivizi foarte bogati cat si pentru intreprinzatorii de rand.

Oricine isi poate infiinta o firma intr-un paradis fiscal, procedura nu implica prea mult timp, de la cateva zile la cateva saptamani, in functie de jurisdictia aleasa, costurile sunt accesibile si anume de la 590 Euro in Seychelles sau Belize, pana la mii de Euro in Elvetia sau Luxemburg si nu sunt necesare prea multe acte. Un consultant specializat va poate ajuta sa faceti cea mai buna alegere in privinta jurisdictiei si a structurarii afacerii.

O firma offshore poate fi folosita din diverse motive pe langa cele fiscale, si anume protectia averii, anonimitate, accesul la pietele financiare internationale sau pur si simplu prestigiul adus afacerii de o anumita jurisdictie, si poate acoperi nevoile unei categorii largi de persoane si firme in afara de oameni foarte bogati sau corporatii si alte afaceri gigant.

Un consultant de la firma de consultanta Dema Partners ne-a dat cateva exemple de altfel de clienti atipici:

Expati din diverse profesii, care au contracte in tari unde impozitarea este foarte mare (putand ajunge la peste 50%). Acestia pot utiliza inclusiv varianta infiintarii unei companii offshore pentru incasarea beneficiilor in baza unui contract de prestari servicii / management / etc, bucurandu-se de impozitarea redusa a tarii respective. Ulterior banii pot fi investiti in continuare prin intermediul societatii offshore sau repatriati in Romania absolut legal sub forma de dividende

- publicitate -

Mici intreprinzatori online – acestia pot fi proprietari de site-uri ce pot fi administrate din orice zona a lumii, care genereaza venituri de la cateva sute de euro lunar la sume foarte foarte mari, prin vanzari de servicii de publicitate sau software.

De asemenea exista si persoane individuale care aleg sa-si incaseze anumite venituri sau drepturile de autor printr-o firma offshore. Din aceasta categorie putem mentiona: artisti, arhitecti, jurnalisti, etc.

In principal oricine necesita urmatoarele beneficii isi poate infiinta o firma offshore:
– Optimizare fiscala legala
– Protejarea unor bunuri sau proprietati
– Confidentialitatea structurii actionariatului
– Accesul la pietele financiare si de investitii internationale

Desi procedurile de infiintare par extrem de simple cel mai bine este sa apelati la un consultant specializat in infiintare offshore pentru ca puteti foarte usor sa folositi gresit o astfel de firma incalcand legea.

Acest text este un advertorial. Conținutul și opiniile din text nu aparțin redacției CodFiscal.net.

1 COMENTARIU

  1. Buna Ziua,
    As dori sa stiu daca pot detine proprietati in Romania, prin intermediul unei firme offshore. Din cate stiu o firma offshore nu poate detine proprietati in Romania, dar pot detine actiuni la firme romanesti. Dar in acest caz voi fi protejat in cazul unor executari silite sau eventuale procese? Daca in momentul acesta as vinde proprietatile unui SRL care sa fie detinut de o firma offshore, as fi protejat impotriva executarii silite sau eventualelor procese?
    Multumesc