ONRC: Societatile comerciale devin “societati” de la 1 septembrie 2012

120

Promulgarea Legii 76 din 24 mai 2012, publicata in Monitorul Oficial din 30 mai, care intra in vigoare incepand cu 1 septembrie 2012, aduce o serie de modificari, printre care si modificarea denumirii de „societate comerciala” in societate.

În conformitate cu prevederile art. 79 din Legea nr. 76/2012 „În termen de 2 ani de la data intrării în vigoare a prezentei legi, societăţile înregistrate în registrul comerţului care au în denumire
sintagma „societate comercială” sunt obligate a efectua demersurile necesare înlocuirii acestei sintagme cu termenul „societate”. Până la finalizarea acestor demersuri, societatea poate funcţiona cu
denumirea înscrisă în registrul comerţului la data intrării în vigoare a prezentei legi. Înregistrarea în registrul comerţului a menţiunii privind modificarea actului constitutiv ca urmare a schimbării denumirii societăţii este scutită de taxă de înregistrare”.
Conform prevederilor legale aceste societăți comerciale trebuie să se prezinte,începând cu data de 01 septembrie 2012, la oficiile registrului comerțului în raza căruia își au sediul, în vederea efectuării demersurilor necesare înlocuirii din denumire a sintagmei „societate comercială” cu termenul „societate”, data limită pentru îndeplinirea acestei obligații legale fiind 01 septembrie 2014.
Înregistrarea menţiunii privind modificarea actului constitutiv ca urmare a schimbării denumirii societăţii este scutită de taxa de înregistrare.

Referinte anexate:
Comunicatul de presa ONRC

- Publicitate -