Printr-un comunicat de presa din 18 februarie 2010, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) aduce in atentie termenele limita de depunere a Declaratiei anuale de impozit pe profit (D 101) si publica o serie de precizari.

Data de 25 februarie este termenul limita de depunere a Declaratiei anuale de impozit pe profit (Declaratia 101) pentru contribuabilii persoane juridice care definitiveaza, pana la data de 25 februarie, inchiderea exercitiului financiar anterior, pentru organizatiile nonprofit si pentru contribuabilii care obtin venituri majoritare din cultura cerealelor si a plantelor tehnice, pomicultura si viticultura.

Data de 25 aprilie este termenul limita de depunere a Declaratiei 101, pentru ceilalti contribuabilii, care nu finalizeaza situatiile financiare, cu exceptia persoanelor juridice care inceteaza sa existe in cursul anului fiscal si pentru care termenul de depunere a declaratiei pe profit este data depunerii situatiilor financiare la registrul comertului.

La completarea declaratiei anuale, contribuabilii trebuie sa aiba in vedere incepand cu anul 2009, si prevederile art. 18, alin. (2)-(4) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, referitoare la impozitul minim anual, coroborate cu prevederile art. 34 alin. (15) din acelasi act normativ.

In acest sens, ANAF a publicat online un document de prezentare a Declaratiei 101, cuprinzand explicatii si exemple privind completarea acestei declaratii.

- publicitate -

Documente atasate:
2010-02-18-ANAF-completarea-declaratiei-101.pdf

1 COMENTARIU