V. Ponta: Declarații și erate privind cota unica

38

Luni, 17 septembrie 2012, la Tg. Jiu, prim-ministrul Victor Ponta declara:

Ministerul de Finanţe trebuie să se ocupe mai mult de strâns bani şi mai puţin de venit cu idei extraordinare, însă, pe de altă parte, e foarte clar că această cotă unică de 16%, pentru a avea bani pentru şcoli, pentru spitale, pentru drumuri, trebuie să crească. Oricum, în acest an au crescut veniturile bugetare, dar într-un singur fel au crescut, eliminând din conducerea ANAF acea caracatiţă de corupţie pe care acum procurorii în sfârşit o anchetează. Numai eliminând vârful de corupţie al ANAF-ului am reuşit să avem încasări mult mai mari la bugetul de stat.

Marți, 18 septembrie 2012, la București, prim-ministrul Victor Ponta declara:

Ieri am spus foarte clar ca pastram cota de 16% dar trebuie sa avem mai multe colectari la buget, unii au inteles ca schimb cota de 16%. Cota de 16% ramane neschimbata si e asumata politic. Ceea ce de asemenea am spus este faptul ca pastrand cota de 16%, partea esentiala e cea care tine de colectare. Dupa schimbarea conducerii ANAF – domnul Blejnar a fost schimbat chiar de Guvernul Ungureanu – colectarile au crescut.
Sunt mai multe metode de a strange mai multi bani la buget, pe toate trebuie sa le studiem inainte de a le anunta. Numai dupa ce avem un studiu de impact vi le prezentam.
Impozitele pe piscine – nu prea sint asa multe piscine de impozitat. E o idee importata din Grecia, unde sint multe piscine. Vreau orice idee bazata pe studii fundamenatate.
Vom cauta alte solutii de crestere a incasarilor la buget. De unde? Fie ca vorbim de redevente mai mari (a existat un proiect de ordonanta a guvernului Boc, care a disparut), utilizarea mai buna a potentialului energetic, o politica mai inteligenta de stimulare a agriculturii prin TVA diferentiat – sint mai multe metode.

Miercuri, 19 septembrie 2012, la București, prim-ministrul Victor Ponta declara: „Păstrăm cota unică în perioada 2012-2016 sau până în momentul în care Uniunea Europeană va impune un regim de impozitare unitar”. De asemenea, el a susţinut că, în prezent, România şi Bulgaria practică „un dumping fiscal”, în Germania fiind plătit un impozit de 45%.

Totul este foarte clar pentru premier, doar ceilalți au înțeles foarte greșit !!!

- Publicitate -