In interviul din 22 februarie 2010 acordat Money.ro, Sebastian Vladescu, ministrul finantelor publice, declara:

Reporter: Ce aveti de gand sa faceti cu sistemul fiscal anul acesta?
Sistemul de taxe si impozite ramane neschimbat cu exceptia impozitului minim care va fi transformat in impozit forfetar. Va fi aplicat doar in acele domenii cu risc de evaziune foarte mare.
Reporter: În rest nu se schimba nimic…
…în rest nu se schimba nimic
Reporter: Forfetarul. Se discuta foarte mult acum despre el, dar nimeni nu stie cum arata
Se discuta foarte mult si in Ministerul Finanţelor. Pana cand n-o sa avem ceva foarte coerent, foarte clar, asa fel incat sa nu distorsionam piata, ci s-o limpezim, n-o sa iesim cu opinii sau cu idei.
Deocamdata adunam date, informatii, propuneri. Cand o sa avem o baza de discutie, vom deschide o dezbatere publica. Bineinteles ca n-o sa poti sa iei in considerare pe toti si pe fiecare, trebuie sa gasim o medie de bun simt. Dupa aceea îi vom da drumul. Nu ne grabim. Vrem sa fie bine facut.

Reporter: Asta inseamna ca nu in 2010?
Nu neaparat. Vrem ca în a doua parte a anului sa intre în vigoare.
Reporter: Va ganditi deja la 2011? În sens fiscal.
Nu exista inca o idee sau o dorinta legate de schimbarea sistemului de taxe si impozite. Nu se discuta în Ministerul Finantelor despre un TVA mai mare sau de un impozit pe profit mai mare, de vreun nou impozit. În acelasi timp, trebuie sa recunosc ca nevoia modernizarii sistemului romanesc de taxe si impozite o simti acut.
Avem un sistem de taxe si impozite care nu este adecvat unei tari europene. Avem trei milioane si ceva de platitori, care sustin 18 milioane de beneficiari.

sursa:  articol integral money.ro

- publicitate -