ZF: Finanţele lasă în ceaţă taxele locale din 2013. Apropierea alegerilor presează Guvernul să evite asumarea majorării taxelor

31

Guvernul Ponta nu îşi asumă proiectul de creştere cu 16% a taxelor locale din 2013 publicat miercuri pe site-ul Ministerului Finanţelor şi susţine că o eventuală majorare rămâne la latitudinea autorităţilor locale. Premierul Victor Ponta nu s-a sfiit să scoată în evidenţă lipsa de comunicare între Finanţe şi Guvern chiar dacă ministrul de resort are şi funcţia de vicepremier.

Majorarea taxelor locale prin actualizarea cu inflaţia, obligaţie stabilită prin Codul fiscal şi asumată cu FMI, trebuia aprobată încă din luna aprilie, dar proiectul nu a mai ajuns pe ordinea de zi a fostului guvern. Ministerul Finanţelor a postat recent un alt proiect pe site, pe care l-a retras ieri de pe lista iniţiativelor legislative.

Politicienii nu suportă sub nicio formă anunţarea unor majorări de taxe în anii electorali, astfel că cel mai probabil românii vor afla de-abia spre sfârşitul anului noile niveluri majorate ale impozitelor şi taxelor locale pe care le vor plăti în 2013.

Articol integral pe zf.ro

- Publicitate -