E.Boc: Am creat o echipa de lucru pentru simplificarea procedurilor si reducerea numarului de declaratii

32

Joi, 11 martie 2010, E.Boc, prim-ministrul Romaniei, a declarat:
„Vom permite plata principalului, nu a accesorului atunci cand achitati o datorie la fisc. Practica actuala este ca ai o datorie si prima data platesti din penalitati, iar principalul datoriei merge in continuare si produce penalitati, ajunandu-se la insolventa. Dam acum posibilitatea ca atunci cand mergi sa platesti o datorie, sa nu existe obligatia de a taia doar datoria din penalitati, ci din datoria principala, pentru ca aceea este producatoare in continuare de penalitati”.

„Am cerut Ministerului Finantelor sa analizeze posibilitatea ca atunci cand o firma plateste o datorie la stat sa functioneze mecanismul compensarii TVA-ului de dat cu cel de incasat. Un mecanism pentru firmele care au de incasat de la stat sau de la o entitate a statului si, in acelasi timp, dumneavoastra aveti de platit la stat TVA sau alte contributii, sa nu mai fiti nevoiti sa intrati in procedura de insolventa sau faliment pentru ca nu ati primit resursa financiara aferenta, desi dumneavoastra trebuia sa platiti la stat, iar statul era dator in acelasi timp”.

„Stiu ca o firma are in prezent de depus 24 de declaratii fiscale lunar. Am creat o echipa de lucru pentru simplificarea procedurilor si reducerea numarului de declaratii”

sursa: mediafax.ro, zf.ro

- Publicitate -