CE: Brussels Tax Forum 2010

27

Comisia Europeana prin DG Impozitare si Uniune Vamala (Taxation and Customs Union Directorate-General) a organizat in perioada 1-2 martie 2010 a patra editie a Forumului despre fiscalitate 2010 desfasurat la Bruxelles (The Brussels Tax Forum 2010). Tema aleasa pentru anul 2010 a fost „Politici fiscale pentru o lume post-criza” (Tax Policies For A Post-Crisis World).

Tax Forum Brussels este o conferinta anuala care reuneste factorii de decizie, experti, alte parti interesate si publicul larg din intreaga lume, pentru a discuta aspecte fiscale de interes generale si specifice.

- Publicitate -

Conferinta despre fiscalitate s-a axat pe lectiile care trebuie invatate din criza pentru politica de impozitare, cum sa fie reformata in contextul actual si care reforme sa fie aplicate. Au fost peste 600 de participanti, inregistrarea fiind gratuita.

Dintre vorbitori mentionam pe: Algirdas Semeta – Comisarul EU pentru Impozitare si UNiune Vamala, Audit si Anti-Frauda, Sharon Bowles – Presedinta Comisiei Parlamentului European pentru afaceri economice si monetare, Nikki Tait – Financial Times, Michael Keen – Director adjunct la Fondul Monetar International, Tim Besley – Profesor la London School of Economics, Stephen Matthews, Economist-Sef Fiscalitate la OECD – Centrul pentru Politici Fiscale si Administrative.

Prezentarile, discursurile si video complet al conferintei (in lb. engleza) sunt disponibile online via ec.europa.eu:
– Prezentarile si discursurile vorbitorilor pe pagina dedicata;
– Video din prima zi: partea 1 si partea a 2-a;
– Video din a doua zi: partea 1, partea a 2-a, partea a 3-a si partea a 4-a.

- Publicitate -