CONFERINȚA Corecțiile / reducerile financiare și aspectele penale – fonduri externe nerambursabile

93

Vineri, 2 noiembrie 2012, București | Editura de specialitate și furnizorul de formare profesională PROIECT CONTAPLUS organizează în București pe 2 noiembrie 2012 CONFERINȚA CORECTIILE / REDUCERILE FINANCIARE SI ASPECTELE PENALE.

Locația evenimentului va fi Centrul de conferinte – Hotel Athenee Palace Hilton București.

Evenimentul se adreseaza atat autoritatilor si institutiilor cu atributii in gestionarea si monitorizarea fondurilor europene, cat si solicitantilor si beneficiarilor acestor fonduri in Romania. Se va pune accentul pe punctele nevralgice, potentiale generatoare de litigii, neregulile si fraudele care pot fi comise, cu exemple concrete, precum si sanctiunile aplicabile – corectii financiare si aspecte penale. Conferinta va fi moderata de Aida CATANA – Senior Consultant – Proiecte Europene.

INVITATI:
• Dl. EUGEN TEODOROVICI, Secretar de Stat
• Dl. MIRCEA DRAGHICI, consilier onorific al Primului-Ministru, deputat in Parlamentul României.
• Dl. LUCIAN DAN VLADESCU – Presedinte al Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (A.N.R.M.A.P.);
• Dl. GHEORGHE OANA – Vicepresedinte – Autoritatea De Audit – Curtea De Conturi A Romaniei;
• Dna. CRISTINA SPOIALA – Sef Serviciu – (A.N.R.M.A.P.);
• Dna. GABRIELA CALIN – Sef Audit Intern – ADR Sud Muntenia, PARTENER EVENIMENT
• Dl. VIOREL PARVU presedinte complet 3, membru al Colegiului C.N.S.C. – Consiliul National de Solutionare a Constestatiilor;
• Dna. VICTORIA HODINA – Consilier Autoritatea de Management din cadrul Ministerului Finantelor Publice (expertiza de peste 9 ani in managementul implementarii proiectelor de investitii majore in infrastructura de mediu finantate de Uniunea Europeana prin ISPA – in prezent Fond de Coeziune).
• Dl. SORIN FUSEA, Presedinte A.N.S.A. (partener eveniment )
• Dna. DANIELA MANUC – Director General Adjunct AM POS DRU
• Dl. ALEXANDRU SERBAN CUCU – Director General AM POS Transport
• Dna. CEZARINA FALAN si dna. VIOLETA STEFANESCU, experti juristi si formatori autorizati CNFPA

TEMATICA:
 Momente-cheie in accesarea, utilizarea si absorbtia fondurilor europene – perioada de dinaintea semnarii contractului de finantare, implementarea si postimplementarea – reguli si eventuale puncte nevralgice.
 Sanctionarea neregulilor si a fraudelor – corectiile/ reducerile financiare si aspecte penale – legislatie si hotarari judecatoresti, exemple practice.
 Problematica cu care se confrunta autoritatile contractante de la nivel central si local, in domeniul achizitiilor publice si propuneri de solutionare a acestora;
 Rolul achizitiilor publice in evitarea corectiilor financiare.
 Relatia autoritatilor cu rol in gestionarea fondurilor europene cu solicitantii si beneficiarii acestora – confruntare sau conlucrare?
 Decizia C.N.S.C. versus decizii ale Autoritatilor de Management in controlul procedurilor de atribuire a contractelor. Motivatie de anulare a procedurilor de atribuire pentru proiecte finantate din instrumente structurale;
 Litigii in contextul fondurilor europene – litigii de drept civil, administrativ, penal, de dreptul muncii etc.
 Hotarari judecatoresti pronuntate de instantele romane si de Curtea de Justitie a Uniunii Europene cu relevanta in domeniul accesarii si utilizarii fondurilor europene – rolul deosebit al jurisprudentei europene si impactul acesteia asupra situatiei din Romania.
 Nereguli si fraude in realizarea si derularea proiectelor ce beneficiaza de cofinantare europeana.
 Investigarea coruptiei in achizitiile publice.
 Modificarea OUG nr. 66/2011 privind prevenirea, constatarea si sanctionarea neregulilor referitoare la utilizarea fondurilor europene .
 Rolul U.C.V.A.P. in procesul de achizitie publica-observator.
 Eficientizarea si dezvoltarea retelelor de comunicare cu A.N.R.M.A.P.
 Studii de caz, discutii libere si solutii practice la problemele ridicate de participanti.

Taxa de participare: 500 lei ( TVA inclus) include: consiliere pe timpul desfasurarii actiunii, mapa de lucru, coffee break, lunch.

Participarea la lucrarile conferintei, se face in baza formularului de inscriere solicitat la tel. 021 222 00 92, sau pe adresa de e-mail: silvana.oprea{@}proiect-contaplus.ro in limita locurilor disponibile.

Inregistrarea se face pana la data de 31 octombrie 2012. Director eveniment: Silvana Oprea: 0735 211 513

- Publicitate -