Joi, 1 noimebrie 2012, Ministerul Justitiei a anuntat începerea proiectului „Implementarea portalului N-Lex”. Scopul proiectului constă în dezvoltarea unei aplicații electronice de legislație ce va permite accesul gratuit al cetățenilor și al altor entități la o bază de date legislativă natională, precum și interconectarea aplicației electronice de legislație (a bazei de date legislative) cu portalul european de legislatie N-Lex.

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social Eeuropean prin Programul Operațional Dezvoltarea Capacității Administrative 2007-2013, codul SMIS al proiectului fiind 32913. Proiectul se desfăşoară pe o perioadă de 24 de luni.

Valoarea totală eligibilă a proiectului (fără TVA) este de 16.632.850 lei, din care:
– 14.137.922,50 lei – valoare eligibila nerambursabila din Fondul Social European;
– 2.494.927,50 lei – cofinantarea eligibila a beneficiarului

Grupul tinta al proiectului este format din personalul din cadrul Ministerului Justitiei, al institutiilor subordonate acestuia, precum si al tuturor celorlalte institutii existente in administratia publica centrala si locala. De asemenea, de rezultatele proiectului vor beneficia toate persoanele fizice si juridice interesate, cu acces la internet, iar prin conectarea bazei de date legislative cu portalul N-Lex aceasta va putea fi accesata la nivelul intregului spatiu comunitar.

- Publicitate -