Sâmbătă, 3 noiembrie, premierul Victor Ponta a anunțat că Guvernul va relua discuţiile cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) privind reducerea TVA la 9% pentru alimentele de bază, după ce Ministerul Agriculturii se va consulta pe această temă cu Ministerul Finanţelor.

Marți, pe 6 noiembrie, FMI vine la Bucureşti. Mai sunt 3 zile, și ministerele din Guvern nu au început consultările? Iar nu vom avea argumente, analize, iar vom fi nepregătiți !?!

- Publicitate -

Victor Ponta, aflat la Târgul internaţional de produse şi echipamente în domeniul agriculturii, a declarat:
„La momentul construirii bugetului pe 2013, trebuie văzut efectul pe încasările bugetare la TVA şi mai ales perioada în care absorbim primele două-trei luni de încasări mai mici. Chiar dacă pe hârtie avem 24% TVA la produse agricole, în realitate, din cauza evaziunii fiscale, încasezi mai puţin. Cu această schemă în care îl obligi pe producător să aducă facturi pentru a primi 15% înapoi, după două-trei luni în care încasările la TVA pentru aceste produse vor scădea, putem avea încasări mult mai mari”

Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, a afirmat că scăderea TVA la pâine de la 24% la 9% nu va duce, poate, la diminuarea preţului, dar va micşora evaziunea fiscală cu 15-20%.

Referințe anexate:
articol mediafax.ro

- Publicitate -