FĂRĂ ARGUMENTE, Guvernul va relua discuţiile cu FMI privind reducerea TVA la 9% pentru alimentele de bază

41

Sâmbătă, 3 noiembrie, premierul Victor Ponta a anunțat că Guvernul va relua discuţiile cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) privind reducerea TVA la 9% pentru alimentele de bază, după ce Ministerul Agriculturii se va consulta pe această temă cu Ministerul Finanţelor.

Marți, pe 6 noiembrie, FMI vine la Bucureşti. Mai sunt 3 zile, și ministerele din Guvern nu au început consultările? Iar nu vom avea argumente, analize, iar vom fi nepregătiți !?!

Victor Ponta, aflat la Târgul internaţional de produse şi echipamente în domeniul agriculturii, a declarat:
„La momentul construirii bugetului pe 2013, trebuie văzut efectul pe încasările bugetare la TVA şi mai ales perioada în care absorbim primele două-trei luni de încasări mai mici. Chiar dacă pe hârtie avem 24% TVA la produse agricole, în realitate, din cauza evaziunii fiscale, încasezi mai puţin. Cu această schemă în care îl obligi pe producător să aducă facturi pentru a primi 15% înapoi, după două-trei luni în care încasările la TVA pentru aceste produse vor scădea, putem avea încasări mult mai mari”

Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, a afirmat că scăderea TVA la pâine de la 24% la 9% nu va duce, poate, la diminuarea preţului, dar va micşora evaziunea fiscală cu 15-20%.

Referințe anexate:
articol mediafax.ro

- Publicitate -