Joi, 8 noiembrie 2012 | București – În fiecare an, Deloitte invită mediul de afaceri la o conferință dedicată celor mai recente modificări ale cadrului fiscal și juridic, oportunităților și provocărilor pe termen lung, precum și tendințelor pe plan local și internațional ce pot facilita derularea afacerilor de zi cu zi.

La conferința din acest an, au fost abordate și discutate subiecte de interes pentru mediul de afaceri românesc. Consultanți Deloitte, oameni de afaceri și practicieni din marile companii prezente în România au discutat despre provocările și oportunitățile aferente cadrului fiscal și juridic actual.

Agenda evenimentului desfășurat la JW Marriott Bucharest Grand Hotel a inclus o sesiune plenară și 5 sesiuni de lucru dedicate.

Sesiunea plenară a fost moderată de Alexandru Reff, Partener Coordonator, Deloitte Tax & Legal, și a inclus prezentări și dezbateri privind:
– Regimul fiscal din România | Liviu Voinea – Secretar de Stat, Ministerul Finanțelor Publice
– Tendințe în legislația taxelor directe | Dan Bădin, Partener Taxe Directe, Deloitte România
– Taxele indirecte – cele mai recente modificări | Pieter Wessel, Partener Taxe Indirecte, Deloitte România
– Bune practici în dreptul concurenței și managementul riscului | Andrei Burz-Pînzaru, Partener, Deloitte Legal | Reff și Asociații
– Centrul de servicii integrate – o soluție pentru eficientizare? | Sorina Mardare – Partener, Business Process Outsourcing, Deloitte România, Laura Tîrcă – Senior Manager, Business Process Outsourcing, Deloitte România
– Managementul riscului fiscal | Robbert Hoijng – Partener, Servicii Fiscale, Deloitte Olanda

Conferința a continuat cu sesiuni de lucru (workshops), desfasurate în paralel, la care au fost discutate și prezentate soluții specifice companiilor de servicii financiare, de retail și producție, din industria farmaceutică, precum și privind mobilitatea salariațiilor și managementul riscului fiscal, o activitate despre care consultanții fiscali anticipează că va deveni din ce în ce mai importantă pentru afacerile locale, pe termen mediu..

În acest context, Alexandru Reff, Partener Coordonator Servicii Fiscale și Juridice Deloitte Tax & Legal, a declarat:

Într-un mediu în care impactul incertitudinii fiscale și modificarea abordărilor fiscului se numără printre cele mai frecvente provocări identificate de comunitatea de afaceri, managementul riscului fiscal a urcat în lista de priorități ale liderilor de business.
Acest lucru implică o cunoaștere aprofundată a legislației locale și europene, contextul inspecțiilor fiscale, bune practici în ceea ce privește atât autoritățile fiscale, cât și comunitatea de business. Este motivul pentru care l-am invitat pe Robbert Hoyng, Partener Taxe din Deloitte Olanda, care va împărtăși invitaților noștri din experiența și expertiza uneia dintre cele mai mature piețe fiscale din Europa.

Deloitte Tax furnizează asistență companiilor locale și internaționale în diverse aspecte – consultanță strategică în domeniul fiscal, planificare fiscală internațională, impozite directe, revizii fiscale, fuziuni și achiziții, stabilirea prețurilor de transfer, impozite indirecte, servicii de detașare internațională, servicii de contabilitate și salarizare.

Reff și Asociaţii este societatea de avocați afiliată Deloitte România, operând împreună cu practica multidisciplinară a Deloitte România și cu rețeaua internațională de avocați Deloitte Legal care colaborează cu Deloitte pe plan global. Avocații săi au experiență substanțială în diferite domenii, incluzând fuziuni şi achiziţii, drept societar şi comercial, drept bancar, pieţe de capital, tranzacţii imobiliare, dreptul muncii, insolvenţă, litigii fiscale şi comerciale, dreptul concurenţei.

De-a lungul anilor, echipa Deloitte de consultanți fiscali și juridici a crescut susținut atât ca număr, cât și ca portofoliu și performanță. Echipa este condusă de Alexandru Reff – Partener  Coordonator Servicii Fiscale și Juridice, Dan Bădin – Partener Taxe Directe, Pieter Wessel – Partener Taxe Indirecte, Sorina Mardare – Partener Business Process Outsourcing, Andrei Burz Pînzaru – Partener Servicii Juridice și Raluca Bontaș – Director Taxe și coordonatorul echipei Global Employer Services. În prezent, Deloitte are în jur de 140 de consultanți fiscali și juridici, care acoperă aproape jumătate din veniturile anuale ale firmei.

###

Numele Deloitte se refera la organizatia Deloitte Touche Tohmatsu Limited, o companie cu raspundere limitata din Marea Britanie, la firmele membre ale acesteia, in cadrul careia fiecare firma membra este o persoana juridica independenta. Pentru o descriere amanuntita a structurii legale a Deloitte Touche Tohmatsu Limited si a firmelor membre, va rugam sa accesati www.deloitte.com/ro/despre.

Deloitte furnizeaza servicii clientilor din sectorul public si privat in urmatoarele domenii profesionale – audit, taxe, consultanta, consultanta financiara – deservind numeroase industrii. Prin intermediul retelei sale globale de firme membre, care activeaza in peste 150 de tari, Deloitte pune la dispozitia clientilor sai resursele internationale precum si priceperea locala pentru a-i ajuta sa exceleze indiferent de locul in care acestia isi desfasoara activitatea. Obiectivul celor 200.000 de profesionisti din Deloitte este acela de a deveni un standard de excelenta.

- Publicitate -

1 COMENTARIU