MFP: Sesiuni de informare și instruire privind sistemul TVA la încasare

90

Ministerul Finanțelor Publice anunță printr-un comunicat de presă că organizează în București și în țară evenimente pentru informarea și instruirea contribuabililor privind sistemul de TVA la încasare.

Specialişti din cadrul Ministerului Finanţelor Publice vor asigura instruirea contribuabililor la sala Amfiteatru din cadrul Institutului Naţional de Statistică în zilele de 27 noiembrie şi 4 decembrie a.c., în intervalul orar 10:00 – 13:00.
Vizualizare hartă mărită

Accesul contribuabililor va fi gratuit.

Participarea la acest eveniment se va realiza în limita locurilor disponibile şi în ordinea înscrierii. Pentru înscriere trebuie să transmiteţi datele dvs de identificare (nume, societate, asociaţie, telefon, e-mail, fax, etc.) la adresa: cristian.marin@mfinante.ro.

Termenele limită pentru înscriere:
23 noiembrie 2012, ora 1400 pentru evenimentul din data de 27 noiembrie a.c.;
30 noiembrie 2012, ora 1400 pentru evenimentul din data de 4 decembrie a.c.
Capacitatea sălii Amfiteatru, din cadrul Institutului Naţional de Statistică, este de 250 de locuri.

Acţiuni similare de instruire a contribuabililor vor avea loc în toate judeţele ţării, în zilele de 27 noiembrie, respectiv 4 decembrie 2012, şi vor fi organizate de către Direcţiile finanţelor publice judeţene în municipiile reşedinţă de judeţ. Înscrierea pentru participarea la aceste acţiuni se va face potrivit coordonatelor comunicate public de fiecare direcţie a finanţelor judeţene.

Evenimentele vin în complementare la Ghidului privind aplicarea sistemului TVA la încasare, MFP considerând că noutatea sistemului de TVA la încasarea fac necesară luarea unor măsuri suplimentare pentru a aduce la cunoştinţa contribuabililor modul de aplicare a sistemului TVA la încasare.

Potrivit MFP, sistemul de TVA la încasare a fost introdus în vederea asigurării unui cadru fiscal propice redresării întreprinderilor mici şi mijlocii aflate în situaţii dificile datorate crizei actuale şi lipsei de lichidităţi, pentru creşterea vitezei de circulaţie a banilor în economie şi colectarea mai eficientă a TVA.

Sistemul de TVA la încasare a fost introdus prin Ordonanţa Guvernului nr. 15/2012 pentru modificarea şi completarea Legii nr.571/2003 privind Codul Fiscal și va intra în vigoare la data de 1 ianuarie 2013.

Sursa: mfinante.ro

- Publicitate -

1 COMENTARIU