Juridice.ro: Interviu Gabriel Biris. Despre resorturile intime ale fiscalitatii. VIDEO

58

Avocatul Gabriel Biriș, specialist în fiscalitate, candidează pentru un mandat in Camera Deputatilor. Echipa Juridice.ro a realizat un interviu despre istoria cotei unice, despre Codul lui Biris, despre esecurile si intențiile candidatului privind reglementarea fiscalității.

(…)
Alina Matei: Programul dumneavoastră electoral stă sub semnul „fiscalitate şi competitivitate”. De altfel, guvernatorul Mugur Isărescu, spunea, în prefaţa primei ediţii a cărţii dumneavoastră, Despre fiscalitate şi competitivitate, că vă apreciază pentru judecăţile dumneavoastră în materie de fiscalitate. Cum credeţi că veţi mişca lucrurile în domeniul fiscalităţii din perspectiva făcătorului de legi?

Gabriel Biriş: Să vorbim un pic de această carte, Despre fiscalitate şi competitivitate. Ideea scrierii acesteia mi-a venit în 2009, din supărarea că, ce lucrasem în 2008 la programul de guvernare şi la măsurile anti-criză ale Partidului Democrat Liberal, nu a fost implementat. Şi atunci, plecând de la faptul că, oricum o parte din această carte era deja scrisă, pentru că pregătisem Ordonanţa de Urgenţă pentru implementarea măsurilor (care nu au fost implementate), am zis cu obidă, printre prieteni, că o să iau Codul fiscal cu copy-paste, îl modific în track-changes,  footnotes – unde am modificat – cu explicaţii, şi o să-i dau drumul în piaţă sub numele de Codul lui Biriş. Până la urmă nu am făcut aşa.
(…)

Sursa: juridice.ro

- Publicitate -