Avocatul Gabriel Biriș, specialist în fiscalitate, candidează pentru un mandat in Camera Deputatilor. Echipa Juridice.ro a realizat un interviu despre istoria cotei unice, despre Codul lui Biris, despre esecurile si intențiile candidatului privind reglementarea fiscalității.

(…)
Alina Matei: Programul dumneavoastră electoral stă sub semnul „fiscalitate şi competitivitate”. De altfel, guvernatorul Mugur Isărescu, spunea, în prefaţa primei ediţii a cărţii dumneavoastră, Despre fiscalitate şi competitivitate, că vă apreciază pentru judecăţile dumneavoastră în materie de fiscalitate. Cum credeţi că veţi mişca lucrurile în domeniul fiscalităţii din perspectiva făcătorului de legi?

- Publicitate -

Gabriel Biriş: Să vorbim un pic de această carte, Despre fiscalitate şi competitivitate. Ideea scrierii acesteia mi-a venit în 2009, din supărarea că, ce lucrasem în 2008 la programul de guvernare şi la măsurile anti-criză ale Partidului Democrat Liberal, nu a fost implementat. Şi atunci, plecând de la faptul că, oricum o parte din această carte era deja scrisă, pentru că pregătisem Ordonanţa de Urgenţă pentru implementarea măsurilor (care nu au fost implementate), am zis cu obidă, printre prieteni, că o să iau Codul fiscal cu copy-paste, îl modific în track-changes,  footnotes – unde am modificat – cu explicaţii, şi o să-i dau drumul în piaţă sub numele de Codul lui Biriş. Până la urmă nu am făcut aşa.
(…)

Sursa: juridice.ro

- Publicitate -