ANAF: Informații privind aplicația CliF – versiunea pilot

390

Agenția Națională de Administrare Fiscală anunță că începând cu 15.11.2012, contribuabilii au posibilitatea să primească automat documentele emise şi semnate electronic de MFP, printr-o conexiune securizată prin Internet, direct pe staţia locală, cu ajutorul aplicației CliF.

Aplicația CliF și documentația aferentă sunt disponibile în secțiunea „Aplicaţii în curs de dezvoltare pentru interesul contribuabililor„, de pe portalul ANAF.

In aceasta etapă, aplicatia se adreseaza deocamdata posesorilor de certificate digitale calificate inregistrate in sistemul MFP.
În faza de proiect pilot, aplicația CliF permite recepţionarea de recipise ale documentelor trimise prin intermediul portalului şi, pentru Primării, extraselor de cont din Trezorerii.

Cu aceasta aplicație se vor putea recepționa automat recipisele emise după 1.11.2012, pentru toate CUI-urile pentru care utilizatorul (posesorul de certificat digital) are drept de reprezentare, fără a fi necesară introducerea în prealabil a elementelor de identificare a documentului (index+CUI).

ANAF informează că rămâne în continuare disponibilă și modalitatea de vizualizare a recipiselor pe portalul ANAF.
Mesajele de eroare generate in urma depunerilor defectuoase, pentru care nu se emit recipise, vor fi disponibile doar pe pagina de vizualizare stare declaratii. Pentru a identifica lipsa unei recipise, va recomandam sa filtrati mesajele descarcate dupa CUI, prin facilitatea pusa la dispozitie de aplicatie si prezentata in meniul Help al acesteia.

Aceasta aplicație permite Primăriilor să recepționeze automat extrasele de cont emise de Trezorie.
Pentru a putea vizualiza prin aplicatia CliF mesajele emise înainte de 1.11.2012, primite în versiunea de test, utilizatorii care au testat deja aceasta aplicație, vor trebui să descarce toate mesajele vizibile, să facă un export pe perioada respectivă înainte de dezinstalarea versiunii de test, pentru a putea face importul acestor date în versiunea pilot.

- Publicitate -