Revista International Tax Review a publicat top 50 – Cei mai influenți oameni și organizații în domeniul fiscalității internaționale (Global Tax Top 50). Pentru 2012, au realizat pentru prima dată si un top 10.

TOP 10

1. Pascal Saint-Amans
Director, OECD Centre for Tax Policy and Administration
Directorul Centrului de politici și administrare fuscală din OECD, Pascal Saint-Amans, este cea mai importantă persoană in fiscalitate globală.

2. Algirdas Semeta
European Commissioner for Taxation and Customs Union, Audit and Anti-Fraud
Comisia Europeană propune noi politici fiscale, iar Algirdas Semeta, comisarul pe Fiscalitate și fost ministru de finanțe în Lituania, are reputatția unui reformator ambițios.

3. TEI’s Global Tax Advocacy Taskforce
Vince Alicandri, Janice Lucchesi, joint-chairs
Tax Executives’ Institute este singura organizație globală care are drept scop reprezentarea contribuabililor. Infiintata in 1944.

4. PACE Coalition
Promote America’s Competitive Edge (PACE) Coalition face valuri în US prin activități de advocacy privind taxarea operațiunilor internaționale.

5. Palaniappan Chidambaram
Minister of Finance, India

6. Michael Plowgian
Attorney Advisor, US Department of the Treasury
Michael Plowgian este principalul autor al legii FATCA (Foreign Account Tax Compliance Act), cea mai discutată măsură de fiscalitate internațională în ultimele 12 luni.

7. Occupy and UK Uncut
Social movements
Occupy London Stock Exchange și UK Uncut reprezintă exemplu cum taxarea companiilor devine din discuții în consilile de administrație o problemă publică.

8. Will Morris
Will Morris este directorul de politici fiscale al GE și președintele comitetului de taxe CBI (Confederation of British Industry ), al AmCham EU Tax Task Force, ale European Tax Policy Forum și a acceptat rolul de președinte al comitetului de taxe al BIAC’s (Business and Industry Advisory Committee to the OECD).

9. Oupa Magashula
Chairman of the African Tax Administration Forum
Oupa Magashula este coordonatorul dezvoltării administrației fiscale în zona Africii sub-Saharan.

10.Sir Andrew Witty
Chief Executive Officer, GSK
Sir Andrew Witty, CEO al companiei farma GSK, este unul din puținii directorii de corporații care a adus în atenția publică modul în care multinaționale administrează propriile politici fiscale.

Topul integral, precum și informații detaliate în articolul ITR – International Tax Review’s Global Tax 50 

- Publicitate -